Matija Ferlin na festivalu u Oslu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavom "Sad sam/Almost 6" Matija Ferlin ce za vikend gostovati na norveškom festivalu izvedbenih umjetnosti Marstrand Volume 4 u Oslu.

Solo predstava je nastala u koprodukcija autora i zavoda Emanat iz Ljubljane, a u njoj Ferlin preispituje djecji um, fleksibilan i spreman na promjene koji ništa ne uvjetuje, pa cak ni vlastito postojanje. Ferlin ce sa "Sad sam/Almost 6" na Marstrandu gostovati danas i sutra.

U najavi predstave navodi se da se radi o duhovitom i šarmantnom poigravanju izvedbenim žanrovima, svojevrsnoj parodiji new age ideologije koja temeljno pitanje - tko smo i zašto smo takvi kakvi smo - preispituje zaodjenuto razigranom infantilnošcu.

Festival Marstrand norveški je festival suvremenih izvedbenih umjetnosti koji se vec cetvrtu godinu zaredom održava u kultnom kazalištu Black Box u Oslu, cija se pozornica nalazi u staroj tvornici cokolade. Dosad je ugostio brojne izvodace i skupine iz cijelog svijeta, a ove ce godine, medu ostalima, u njemu sudjelovati americka umjetnica Ann Liv Young i performerska skupina Motus iz Italije.

Plesac, autor i koreograf Matija Ferlin (1982.) plesom se bavi od šeste godine. Dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolje koreografsko ostvarenje i najbolju predstavu u cjelini za 2010. godinu.

Jedan je od trenutno najzanimljivijih hrvatskih koreografa s medunarodnom karijerom, a prestižni americki modni casopis V Magazine proglasio ga je najistaknutijim koreografom u 2011. Autor je nekoliko kratkih filmova, izložbi i kazališnih performansa. Od 2007. živi i radi u Puli.

Trenutno pleše s poznatom njemackom nezavisnom plesnom skupinom Sasha Waltz & Guests.


Podijeli: Facebook Twiter