Lindarski kaban na daskama INK-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Lindarski kaban" naziv je predstave Dragutina Lucica Lucea koja ce u režiji Jasminka Balenovica imati svoju premijeru u petak na Velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula. Kako je rekla Gordana Jeromela Kaic ravnateljica INK-a na konferenciji za novinare, "rijec je o drugoj premijeri u ovom dijelu sezone, a koju su realizirale uglavnom domace snage plus gosti".

Uloge tumace Helena Minic, Rade Radolovic i Teodor Tiani, glazbu su kreirali Livio Morosin i Tomislav Šestan, a kostimografkinja je Katarina Radoševic Galic.

Premda je uporište pronašao u Andersenovom "Carevom novom ruhu", Dragutin Lucic Luce kaže da ideja koju ova predstava prikazuje mnogo starija, radi se o simbiozi istine i prividenja, o necemu što ne postoji, necemu što nije realno.

"Lindarskim se govorom, na kojem se pisana predstava, danas služi možda desetak ljudi, pa govoriti tim dijalektom o necem izmišljenom, po meni je nešto posebno", rekao je Lucic.

Redatelj Jasminko Balenovic je uvjeren da ce predstava zadovoljiti ukus publike, a Katarina Radoševic Galic napomenula je da je zadovoljna svojom prvom suradnjom s pulskim kazališnom kucom. Rade Radolovic govorio je o  suradnji s INK-om s kojim sada radi trecu predstavu nakon "Carobnjaka iz Oza" i "Corbe od kanarinca" .

Ovdje se radilo na vrlo lijepi, ležeran nacin, a ekipa je super, kazao je Teodor Tiani, dok je zadovoljstvo svojim radom na predstavi naglasila i Helena Minic, koja je predstavi poželjela, kao i ostali glumci, dugi vijek trajanja.

Scenografkinja predstave je Lara Badurina, a svjetlo su oblikovali Dario Družeta i Balenovic.

Gordana Jeromela Kaic je naglasila da ce od cetvrtka biti dostupna i knjižica te predstave, realizirana u biblioteci INK-a koju su dizajnirala dva Olega - Morovic i Šuran, a uredio ju je Miodrag Kalcic. Predstava ce se igrati i u subotu te u ponedjeljak, uvijek s pocekom u 20 sati. (V. BEGIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter