Gala koncerti u istarskim gradovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zanimljiv projekt pod nazivom "Opera night" krece uskoro na istarsku turneju. Rijec je o klasicnom multimedijalnom gala koncertu u izvedbi Diamante Classicsa. Glavni izvodaci koji vode kroz poseban umjetnicki svijet su Goranka i Marin Tuhtan, sopranistica i tenor, mladi i ambiciozni pjevaci, izmedu ostalog i vanjski suradnici Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca u Rijeci. Solisti su educirani kod najboljih vokalnih pedagoga u Italiji, a pjevaju u staroj, izvornoj belcanto tehnici pjevanja.

Istarska publika imat ce priliku cuti najpoznatije operne i operetne arije te popularne kancone, koje ce se izvoditi u atraktivnim kazališnim kostimima. Program ima zabavnu, ali i edukativnu notu. Izvucene su i objašnjene odredene manje ili više poznate crtice iz života skladatelja, anegdote ili pak kratka radnja iz opere iz koje se operna arija izvodi.

Istarska turneja pocinje 10. veljace u Buzetu i nastavlja se u Labinu 11. veljace, Pazinu 13. veljace, Puli 24. veljace, Bujama 7. ožujka, Porecu 22. ožujka i Rovinju 12. travnja. Labin i Buje svojim gradanima poklanjaju koncert. (G. C. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter