Vecer mladih talenata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prepuno Istarsko narodno kazalište u Puli pozdravilo je ucenike glazbene škole Ivana Matetica-Ronjgova koji su uprilicili božicni koncert.

Prvi su na redu bili predškolci na metalofonu, uz Paolu Pužar na violini i profesora Milana Grbica takoder na violini te Snježane Demarin za klavirom koji su na vrlo simpatican nacin izveli Straussov „Na lijepom plavom Dunavu". Predškolce je pripremila profesorica Danijela Pamic Ulemek.

Zbor srednje glazbene škole izvevo je potom „Kyrie iz mise Votive", a vokalna skupina Sixte ajoutee, koju cine takoder polaznici zbora „Ring Christmas Bells" i „Gaudete". Zbor i glazbenu skupinu uvježbala je prof. Vinka Buric.

Talentirana pijanistica Andra Gergeta (klasa Željke Savretic) pokazala je preciznu izvedbu s Burgmullerovom „Etidom u D-duru", a mlada violoncelistica Nicole Maretic Ramos (klasa prof. Dražena Maretica) uz pratnju Danijele Horvat precizno je interpretirala Varlamov „Crveni karanfil".

Uigranost i uvježbanost pokazali su nadareni brat i sestra Ljubo i Tijana Stakic, ucenici Karmen Kirac, koji su za klavirom odsvirali dvije skladbe, Saint-Saensov „Labud" i Brahmsov „Madarski ples".



I naredni su izvodaci pokazali dobru pripremljenost. Saksofonist Luka Pajkovic (klasa Arduina Malpere) uz pratnju pijanistice Tatiane Šverko Fioranti odsvirao je Antoninijev „Divertissement tzigane", a sopranistica Eleonora Dobrovic (klasa prof. Giorgia Sugara) širok je glasovni raspon pokazala izvodeci Pergolesijevu „Se tu m'ami". Klavirska je pratnja ovdje bila povjerena prof. Jadranki Celic Bernaz.

Poznati pratiteljima takvih koncerata bili su i Luka Kopcic (klavir) kojega je profesorica Cedna Osip pripremila za izvedbui Debussyjeve „Arabesque u E-duru", dok su violinistica Valentina Culina, violoncelistica Lucija Bockai i klavirist Filip Domagoj Pacic poduceni profesoricom Tatianom Šverko Fioranti interpretirali Arzenskyjevu „Trio u d-molu".  Svi su oni pokazali dobru tehnicku pripremljenost kao i scenski nastup, kao uostalom i višestruko nagradivana harmonikašica Karmen Antunovic u klasi Volodimira Balyka.

U intrepretaciji Dvorakova „Chudoba" iskazali su se sopranistica Valnea Vretenar, tenor Mate Pauletic i pijanisticva Nina Zupicic, a njih je pripremio mag. art. Cvetan Pelcic.

Kako u violinskoj izvedbi zvuci „Oblivion" Astora Piazzolle pokazala je darovita Valentina Culina (klasa prof. Nensi Krupic), a koju je pratila pijanistica Tatiana Šverko Fioranti. Iznimno talentirana flautistica Klara Petrovic, u klasi profesorice Maje Petrovic uz klavirsku pratnju Roberta Batelica odsvirala je Borneov „Carmen fantasie", dok su ucenice profesora Gorana Benevrkica, gitaristice Dora Gašparini i Carla Božac vrlo skladno odsvirale nekoliko skladbi M. D. Pujola.

Vrlo predanom izvedbom ponovno se iskazao mladi pijanist Josip Dobric, u klasi profesorice Snježane Demarin izvevši Debussyjev „Preludij br. 12".Iz klase profesora Vedrana Vojnica, i samog vrsnog udaraljkaša, stalno nicu novi talenti, a prekjucer su nastupili David Martincic, Matija Prpic i Anton Kliman.

I za kraj nastupio je zbor osnovne glazbene škole s dirigenticom Suzanom Goldin uz klavirsku pratnju SnježaneDemarin koji su odsvirali kolaž božicnih pjesama koje su priredili Branko Okmaca i Zoran Gardaševic te potomharmonikaški orkestar srednje glazbene škole sa Straussovim „Radetzky maršom". Solistice su bile Flora Franjul (truba) i Marinela Zlateska (flauta). Dirigirala je Tatjana Lajic. (V. BEGIC; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter