Sa(n)jam knjige pocinje danom knjižnicara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sa(n)jam knjige u Istri, koji se ove godine održava 17. put, dobiva nulti dan koji ce biti posvecen knjižnicarima. Dakle, 1. prosinca rezerviran je za knjižnicare: pocet ce Doruckom s autorom, a tijekom dana hrvatski ce nakladnici predstaviti knjižnicarima najnovija izdanja te svoje izdavacke planove. Nulti dan završit ce uz poseban vecernji program u disku Hotela Pule.

Prošle godine utemeljen je program Sanjam knjige u knjižnici, a nastavlja se i ove godine. Središte tog programa bit ce okrugli stol koji vodi Vlatka Kolarovic s temom Jezik i identitet.

- Sa(n)jam knjige u Istri vec više od deset godina radi poseban program nazvan Vikend knjižnicara. Ove godine otišli smo i korak dalje te po uzoru na poslovni dan slicnih svjetskih manifestacija odlucili cijeli jedan dan posvetiti samo njima. Uz to, knjižnicari ce biti gosti i na svecanom otvorenju 2. prosinca, a u Puli ocekujemo knjižnicare iz Hrvatske i iz regije, koji ce izmijeniti iskustva. Takoder, održat ce se i sastanak Glavnog odbora Hrvatskog knjižnicarskog društva, rekao nam je Davor Mandic, glasnogovornik 17. Sajma knjige u Istri. (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter