Mrki teatar dobio Zlatni zub

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecka amaterska glumacka skupina Mrki teatar s predstavom "Na brzaka" u režiji Katje Restovic pobjednik je cetvrtog festivala smijeha i komedije Zlatni zub koji se u protekla dva tjedna odvijao u kazalištu Puckog otvorenog ucilišta u Porecu.

Rijec je o prvoj nagradi ovoj kazališnoj skupini koja broji petnaestak glumaca amatera svih dobi, koji su u proteklih godinu dana glumu uvježbavali u dramskoj radionici Restovici uz gostujuce predavace Edvina Liverica i Roberta Kurbašu.

Druga nagrada, Srebrni zub, otišla je u ruke mladih glumaca i glumica iz porecke udruge Urbana subkulturna baza (USB) s predstavom "Jure i Frane puni rakije delaju porkarije" u režiji USB-ovca Gordana Gregurovica. Ovi glumci na festivalu sudjeluju od samog pocetka, a do sada su skupili cak cetiri nagrade (dva Zlatna zuba s lanjskog i predlanjskog, te dva srebrna s prvog i ovogodišnjeg festivala) - pa su i ovim priznanjem, kako su i sami rekli, nastavili "nadopunjavati svoju dentijeru".

O pobjednicima je odlucivala publika dužinom i jacinom pljeska mjerenim tzv. pljeskometrom: pljesak Mrki teatru iznosio je 214 decibela, USB-u 189 decibela, a predstavi Kontrabas Teatra Exit 134 decibela.

Pokvareni zub, namijenjen predstavama koje nisu zaslužile pljesak publike, ni ove godine nije urucen jer, kako su rekli organizatori, takvih ni ove godine nije bilo.

Posljednju vecer festivala Zlatni zub zakljucila je "Najluda predstava na svijetu" višestruko nagradivana monokomedija zagrebackog teatra Gavran.


Podijeli: Facebook Twiter