Rješenje za bracne probleme postoji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kazališna predstava "Na brzaka" u produkciji poreckog Puckog otvorenog ucilišta i u izvedbi njegova Mrki teatra zabavila je publiku u kazalištu na pretposljednjoj veceri festivala smijeha i komedije Zlatni zub. Još jednu premijeru ove amaterske kazališne skupine na ovogodišnjem festivalu (nakon prošlotjednih „Slucajeva“ u režiji Edvina Liverica) ovaj put je na kazališne daske postavila voditeljica kulturnih djelatnosti POUP-a Katja Restovic koja potpisuje tekst i režiju ove simpaticne komedije.

Kada supružnici Pjerino (Azeglio Picco) i Lenci (Alenka Korelic Lucic) pocnu sve cešce ulaziti u sukobe zbog novcane oskudice i nerazumijevanja u bracnom životu, Pjerino odluci problemima stati na kraj i zaraditi putem održavanja tecaja bracnog savjetnika, ali i pronaci rješenje (ili bijeg?) od vlastitih bracnih problema.

Samo što posao bracnog savjetnika nije nimalo lagan i Pjerino se suocava s parovima prilicno specificnih problema, Žanom (Franca Kleinert) i Saletom (Viktor Ezgeta) koji ocajnicki želi dijete, ocem Mislavom (Jakov Grgic) i sinom Zvonimirom (Sven ?ula Tomac) koji pokušava riješiti probleme sa svojom prezaposlenom ženom - prezaposlenom cak i za terapiju, Ninom (Shery Sabor) i Davorom (Luka Bosanac) rastrgane ljubomorom, te pomalo ekscentricnog para Silvije (Anamarija Tubakovic) i Bruna (Žitomir Klaricic).

Medutim, problemi se povecavaju jer Pjerinova bracna terapija ne daje baš velike rezultate, niti utjece na punjenje obiteljske kase, a problemi se dodatno povecavaju kad mu se pred vratima pojavi bivša partnerica (Daliborka Škofic) sa kcerkom (Kristina Hristova) za koju ne placa alimentaciju.

Jednostavan humor i komicne situacije temelj su ove pitke komedije koja s razvojem fabule postaje sve opuštenija, bolja, ležernija i zabavnija. A kako je jedna od osnovnih misija Zlatnog zuba dobro zabaviti i nasmijati publiku, onda je ova se predstava u potpunosti uklapa u zadane okvire.

Pohvale zaslužuju i porecki glumci (svi amateri i svi volonteri) koji su se prilicno dobro snašli u zadanim im ulogama i pokazali svoje glumacko umijece steceno u proteklih godinu dana u dramskoj radionici POUP-a pod vodstvom Restovic. Zapaženu "ulogu" ostvario je i psic Lu koji je dobar dio predstave proveo na pozornici i prilicno se dobro snašao u komešanju i bucnim situacijama.


Podijeli: Facebook Twiter