Završen šesti Foto ex tempore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dodjelom nagrada i izložbom novonastalih 180 radova, koju je moguce pogledati još u petak, na Velikom trgu je zakljucen šesti novigradski Foto ex tempore. Sudjelovalo je pedesetak fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemacke, Francuske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Brazila.

Odlukom strucnog povjerenstva (Eugen Borkovsky, Nina Pirnat i Egon Hreljanovic), prva nagrada za fotografiju o temi toka rijeke Mirne pripala je Marijanu Blažini iz Rijeke, iza kojeg su se plasirali Guido Stocco iz Pule i Nina Šperanda iz Pazina.

Prvonagradeni rad na temu ptica na ušcu Mirne potpisuje Becanin Wolfgang Fürst, dok su na drugom i trecem mjestu Marin Topic iz Osijeka i Sarajlija Igor Sivjakov. Publika je glasajuci na licu mjesta i putem interneta pobjednikom proglasila Osjecana Domagoja Topica.



U sklopu manifestacije otvorene su cetiri samostalne izložbe njegovih ucesnika u isto toliko gradova cijim teritorijem Mirna prolazi, i koji su sponzori manifestacije. U novigradskom ZT-u se predstavio brazilski autor Claudio Gomes, u motovunskom hotelu Kaštel Rijecanin Voljen Grbac, u Etnografskom muzeju u Bujama Wolfgang Fürst, a u galeriji Amato u Grožnjanu bosanski autor Edin Džek.

Sudionici, ali i drugi fotografi i gradani imali su prigodu prisustvovati radionici snimanja aktova koju je u Muzeju Lapidarium vodio Ivan Balic Cobra. Održan je i okrugli stol o autorskim pravima fotografa u sklopu kojega je predstavljena novoosnovana Hrvatska autorska agencija.

Foto ex tempore je ostvaren pod pokroviteljstvom Talijanske unije, Grada Novigrada i Istarske županije. U njegovom ce sedmom izdanju autori stvarati na temu gastronomije Novigrada i Istre, najavila je njegova idejna zacetnica i voditeljica Miranda Legovic.


Podijeli: Facebook Twiter