Hiža od besid dobila programsko vijece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Župan Ivan Jakovcic donio je rješenje o imenovanju clanova programskog vijeca za realizaciju projekta "Kuca za pisce - Hiža od besid". Na mjesto predsjednika imenovan je Neven Ušumovic, njegov je zamjenik Martin Cotar, dok su clanovi Carla Rotta, Nenad Popovic, Sniježana Matejcic, Miroslav Sincic, Zdenka Viškovic Vukic, Ines Kovacic Drndic, Branko Vasiljevic, Sonja Matijašic i Davor Šišovic.

Njihov ce mandat trajati cetiri godine, a uz njih ce o novim smjernicama razvoja ove ustanove odlucivati i Upravni odbor, u sastavu Boris Demark, Iva Ciceran (ujedno i upraviteljica Kuce) te Eda Griparic.

Ovu nam je informaciju proslijedio Vladimir Torbica, županijski procelnik Odjela za kulturu, pojasnivši pritom da su clanove predložili Istarska županija (Ušumovic, Matejcic, Sincic, Rotta, Popovic, Viškovic Vukic) i Grad Pazin (ostali), a na temelju kriterija koji upozoravaju na njihovo aktivno djelovanje u sektorima kulture i civilnog društva.

"To su osobe cija se zanimanja i dosadašnji rad vezuju uz knjigu, što nam je bio osnovni motiv za prijedlog, kao i da potjecu iz razlicitih krajeva Istre", rekao je Torbica i naglasio da su cjelokupnim sastavom postigli prisutnost svih potrebnih profila za razvoj programa Kuce za pisce.



Od njega saznajemo da je Programsko vijece imalo konstituirajucu sjednicu te da se prva redovna ocekuje u prvoj polovici rujna. "Tek ce se na prvoj sjednici konkretnije raspravljati, predlagati i zakljucivati teme i programi za ostatak godine i za 2011.", rekla je Ciceran.

Dodala je da je prvi susret bio posvecen rješavanju temeljnih tehnickih pitanja, medusobnom upoznavanju clanova te osnovnim odrednicama buduceg rada koje se doticu konstruktivnog kombiniranja programske djelatnosti ustanove i suradnje s bliskim regionalnim i srednjoeuropskim institucijama i organizacijama.

Podsjetila je pritom na jedinstvenost pazinske Kuce za pisce u Hrvatskoj te na dosadašnje njene goste. Tamo su dosad tražili inspiraciju, raspravljali, ispisivali retke i predstavljali one vec tiskane Robert Perišic, Maja Vidmar, Damir Miloš, Irena Lukšic, Marina Jadrejcic, Stela Jelincic, Zoltan Medve, Renato Baretic i drugi. Hižom su se za svoje programe služile i pazinske manifestacije Sedam dana stvaranja i TradInEtno, a ondje su gostovale i razlicite udruge.(Nuša HAUSER)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE

 


Podijeli: Facebook Twiter