Razvija se "Saloma"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sudeci prema vrlo intenzivnim i dojmljivim probama, koje su ekskluzivno posjetili i reporteri Glasa Istre, u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula nakon mnogo vremena nastaje velika predstava. Rijec je o "Salomi", koju prema motivima drame Oscara Wildea režira Damir Zlatar Frey, umjetnik osebujne, autorske kazališne poetike, cije su kreativno ishodište Babici pokraj Umaga. Premijera predstave, na velikoj sceni INK-a, zakazana je za 27. veljace.

Adaptaciju Wildeova teksta, u cijem je središtu drevni biblijski motiv, potpisuju Željka Udovicic i Damir Zlatar Frey, koji je i koreograf i scenograf predstave te kostimograf zajedno s Matijom Vujicom. Autor glazbe je Darko Hajsek, asistentica scenografa Lara Badurina, a oblikovatelj svjetla Raffaelo Cavarra.

Veliki dio ansambla predstave cine umjetnicke i kreativne osobnosti, kazališni kreativci koji su prva teatarska iskustava stekli u Puli i Istri. Uz glumice u stalnom angažmanu INK-a, Helenu Minic u naslovnoj ulozi, i Lanu Gojak, tu je i Leonora Surian, clanica rijeckog HNK-a Ivana pl. Zajca. Mlade kazališne snage Istre predstavljaju Puljani Rade Radolovic, Ana Romano, Gordana Šimic, Ivan Blagajcevic, Elda Kosanovic Radovik, Frane Meden, Iva Kevra, Zrinko Grgic, Simon Corazza i Eni ?ordevic te David Belas, Porecan sa zagrebackom adresom.

Široj je javnosti poznat zagrebacki glumac Marinko Leš, koji tumaci Heroda, a u ansamblu "Salome" su i rijecki plesaci Marko Kalc i Ivana Kalc, Dalibor Brkic iz Tuzle i Irena Miklec iz Zagreba.


Podijeli: Facebook Twiter