Satira, mašta i društvena kritika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treca i posljednja književna vecer KUFera, ugostila je troje mladih spisatelja iz rijecke udruge Katapult, odnosno Anju Cuculic, Josipa Potnara i Nikolu Leskovara.

Dvadesetak prisutnih clanova publike i ovoga je puta s autorima pobliže upoznala moderatorica Željka Horvat Zhe, a sam led je probio Josip Potnar procitavši pricu o stjuardesi Barbari. Izmamivši osmijeh zgodama stjuardese Barbare, inace pomalo ocvale sponzoruše, Potnar je nastavio s ulomkom iz "Mrtva puhala žive vjecno", svog netom izdanog satiricnog romana.

Najmlada autorica te veceri, 17-godišnja Anja Cuculic, ubrzo je postala i najomiljenija procitavši zabavno-apsurdnu bajku "Oš me ženit?!" u kojoj je spojila likove i elemente iz mnoštva klasicnih, ali i pokoje moderne bajke.

Nikola Leskovar se predstavio nizom kratkih pricica o poznatim i manje poznatim osobama. Tako je izmedu ostalih procitao "Robert", krvavu ali duhovitu zgodu jednog pornofila koji zakolje svog sredovjecnog cimera te ga nakon opsežno opisanog kasapljenja i pojede, a nakon zatvorske kazne postane kirurg.


Podijeli: Facebook Twiter