Suputnici u životu i prici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Studentski centar Indeks u novoj zgradi Sveucilišta Jurja Dobrile je ugostio mnogobrojnu publiku i dvoje mladih spisatelja okupljenih na književnoj veceri u sklopu prvog Kulturno-umjetnickog festivala u Puli (KUFer). Pred dvadesetak okupljenih svoju su kratku prozu predstavili Enver Krivac i Tea Tulic iz rijecke udruge Katapult, inace suorganizatora ovog festivala. Procitavši kratke biografije, moderatorica Željka Horvat Zhe "formalno" je upoznala publiku s autorima prepustivši ostatak veceri upoznavanju s njihovim djelima.

Tea Tulic probila je led pricom "Jabuke ne padaju s kruške", o traumatiziranoj prodavacici koju pljackaju lokalna derišta s carapama na glavi i švicarskim nožicima, da bi nakon nje procitala "Andeo odnese menstruaciju", u kojoj bez dlake na jeziku prenosi dinamican razgovor dviju žena, vjerojatno majke i kceri koja je abortirala. Enver je pak umjesto dvije kratke procitao podužu "Gospoda Jagoda", cija se radnja zbiva u bližoj buducnosti u kojoj starija gospoda vodi zanimljiv razgovor o obitelji i zgodama iz prošlosti sa svojom medicinskom sestrom prepricavši joj izmedu ostaloga i svoje gostovanje u Oprahinoj emisiji o "ljubavnicima iz malih naroda".

Nakon samostalnih djela, autori su procitali i zajednicku pricu "Korgi" koja prati rasprave o psima, djeci i vezi izmedu mladog para tokom putovanja, a kulminira prometnim udesom u kojem strada mali medvjed.


Podijeli: Facebook Twiter