Pjesnici u Kolegiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu "Mjeseca hrvatske knjige" sinoc je u Pazinskom kolegiju–klasicnoj gimnaziji održana poetska vecer s istarskim cakavskim pjesnicima. Okupljene ucenike i profesore pozdravile su profesorice Andrejina Milicic i Kristina Varda najavivši pulskog pjesnika i esejista rodom s Pazinštine Rudolfa Ujcica, nagradivane pjesnikinje Nade Galant iz Žminja te pjesnika i pisca Tomislava Milohanica iz Rapavela kraj Karojbe.

Ujcic se predstavio s nekoliko lirskih pjesama medu kojima i s poznatom "Pridi šlovek muoj". Uslijedio je nastup ovogodišnje dobitnice nagrade Drago Gervais za zbirku pjesama "Neka buo" Nade Galant, a za kraj Tomislava Milohanica koji je osim lirskih pjesama na cakavštini publici predstavio haiku pjesme na cakavštini te psalam pod imenom "Dih".

U stankama izmedu nastupa istarskih pjesnika nastupili su ucenici: Vanio Smokovic s recitacijom pjesme Daniela Nacinovica "Mali glagoljaši", odlicni mješoviti zbor Pazinskog kolegija te virtuozni klavijaturist Aldo Foško koji je improviziranim solo dionicama zaslužio snažan pljesak publike.


Podijeli: Facebook Twiter