VIDEO: Gigajahta "A" kraj Brijuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U fažanski je akvatorij, nedaleko od Brijuna, tijekom jutra uplovila impozantna megajahta koja plijeni pažnju Fažanaca i njihovih gostiju svojim dimenzijama i neobicnim dizajnom. Snimke ovog nesvakidašnjeg plovila poslao nam je citatelj iz Vodnjana.

Pretragom na internetu doznali smo da je rijec o gigajahti "A" u vlasništvu ruskog milijardera Andreja Melnicenka te da je plovilo dugo 118 metara, a nedavno je "posjetilo" Korculu. Melnicenko je jahtu nazvao po prvom slovu imena svoje supruge - manekenke i pjevacice Aleksandre Nikolic.


Snimka s Mallorce.


Gosti jahte su izrazili želju za obilaskom Velikog Brijuna te kupanjem na Malom Brijunu, a zadržat ce se do kasnih popodnevnih sati, javili su iz NP Brijuni.

"A" je sagradena u brodogradilištu "Blohm & Voss", dizajn potpisuje Philippe Starck, a rad na jahti je trajao punih 5 godina jer se htjelo izbjeci sve, pa cak i najmanji detalj, što podsjeca na "obicnu" jahtu. Gigajahta ima 3 bazena, vlasnikov apartman, 6 aprtamana za goste i mjesta za ukupno 42 clana posade.


Podijeli: Facebook Twiter