Ilegala maskirana u kažune

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Kako se može reci da bespravno kampiramo kada boravimo na vlastitom zemljištu? Kakvi su to zakoni, pa privatno vlasništvo je svetinja", samo su neke od izjava koje se mogu cuti od turista na marcanskom i vodnjanskom priobalju kojima je nedavno Državni inspektorat u velikoj akciji kažnjavanja bespravnih kampista na jadranskoj obali pecatio kamp-kucice i naplatio kazne.



Inspektorat je zapoceo s akcijom još 15. lipnja, a podatke o broju pecacenih kamp-kucica, gdje se nastavilo s akcijom i je li bilo skidanja pecata nismo uspjeli dobiti, uz objašnjenje da ce podatke o akciji objaviti u  izvještaju krajem rujna jer "djelomicne informacije o nadzorima dok su postupci još u tijeku otežavaju same postupke". Prema posljednjim podacima, pocetkom srpnja zapecaceno je 117 kamp-kucica, sve na širem podrucju Barbarige, inace pravom raju za bespravne kampiste, ali i graditelje bespravnih vikendica.



"Akcija je pohvalna, medutim s njima je na teren morala ici i gradevinska inspekcija jer je bespravna gradnja veci problem od bespravnog kampiranja. U bespravnim vikendicama velik broj ljudi vec godinama besplatno ljetuje na našoj obali. Mnoge ce zacuditi što nije rijec samo o nekim barakama - ima tu i pravih vila koje su podignute bez gradevinske dozvole, a oni šegaviji u zadnje su vrijeme poceli graditi kažune jer tvrde da se oni smiju graditi bez dozvola jer je rijec o našim autohtonim gradevinama", kaže direktor vodnjanske Turisticke zajednice Ennio Forlani. (B. BAN, snimio B. G.)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD CETVRTKA, 13. KOLOVOZA


Podijeli: Facebook Twiter