Stari trabakul za inovativne projekte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U rovinjsku luku uplovio je stari trabakul "Il Nuovo Trionfo", kojim se promovira Adriatic Economic Cluster Club, pretpristupni projekt IPA programa jadranske prekogranicne suradnje. Stari trabakul, izgraden 1927. u Catolici i obnovljen u Chioggi, kao brod tradicionalne mletacke trgovacke mornarice u Jadranu, simbol je i model suradnje Cluster Cluba.

Nakon isplovljavanja iz Venecije najprije je pristao u Piranu, potom u Rovinju, a danas ce uploviti u pulsku luku. U sve tri luke docekuju ga predstavnici lokalnih vlasti, koji s generalnim tajnikom gospodarske komore regije Veneto Gianlucom Bellatijem promoviraju Cluster Club. U Rovinju ih je docekao dogradonacelnik Marino Budicin s predstavnicima Grada, Lucke uprave, Turisticke zajednice, Puckog ucilišta, Zavicajnog muzeja i eko-muzeja Kuca o batani.

Predstavljanje projekta popraceno je vecernjim kazališnim priredbama na brodu i rivi.  Posebno ce svecano biti danas u Puli, gdje ce trabakul docekati hrvatski partneri u projektu HGK-Županijska komora Pula i Istarska razvojna agencija (IDA). Tom ce prigodom biti najavljeni poslovni susreti sektora brodogradnje, koji ce se u listopadu održati u sklopu Pula Boat Faira.

Cilj projekta je poticanje razvoja klastera i umrežavanje poslovnih subjekata iz djelatnosti opremanja brodogradevnog i nautickog sektora, osobito sektora prerade drveta i metala, proizvodnje strojeva i uredaja, plastike, tekstila i ICT tehnologije. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter