E-racun i e-uplatnica za efikasnije poslovanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novinarima su danas pulski gradonacelnik Boris Miletic i Danijel Feric, procelnik Upravnog odjela za financije i opcu upravu predstavili e-racun i e-uplatnicu, koja bi treba donijeti puno vecu efikasnost i prakticnost poslovanja, kako Grada tako i gradana.

- Uložili smo znacajna sredstva u informatizaciju uprave i nakon što smo prvi u državi uveli potpuno e-Poslovanje i e-Potpis, koji su pokazali efikasnost i štedljivost sada idemo korak dalje. Ponovno prvi u Hrvatskoj Grad Pula i Vodovod uvode vecu efikasnost i olakšavaju u poslovanju, te pritom donose znacajne uštede, rekao je gradonacelnik Boris Miletic.

Procelnik Feric predstavio je prednosti e-racuna za gradane i Grad Pulu.

- Primjenom e-racuna izdavatelj i primatelj štede do 70% sredstava na troškovima izdavanja, isporuke, dostave i obrade racuna. Grad i Vodovod ce gradanima koji to žele elektronicki dostavljati racune i popunjene uplatnice izravno putem internetskog bankarstva te na taj nacin omoguciti najekonomicnije izdavanje racuna i uplatnica, kao i njihovo znatno jednostavnije i povoljnije placanje. Ocekujemo da ce i ostala komunalna poduzeca, prije svih Plinara i Herculanea, nuditi ovu uslugu. Zainteresirani gradani trebaju samo predati zahtjev za ovom uslugom ugovaranja internetskog racuna, tokenom potvrditi zahtjev, a onda Grad šalje elektronske racune i uplatnice. Za sada imamo ugovore s dvije banke, Zagrebackom bankom i PBZ bankom i ovisno kakav gradani imaju paket u tim bankama naplacuje im se naknada. U vecini slucajeva ona je besplatna ili, pak, najniža, pojasnio je procelnik Danijel Feric.

- Prednosti koje Grad ostvaruje jesu niži troškovi, pouzdanost dostave, brzina isporuke, tocnost podataka, efikasnija i brža naplata te ocuvanje okoline, zakljucio je procelnik.

Do kraja mjeseca usluga ce se intenzivno testirati, a vec od pocetka slijedeceg mjeseca moci ce joj pristupiti svi zainteresirani korisnici koji placanje obavljaju kroz Internet bankarstvo navedenih banaka. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter