Spor Riviere Adrije i komunalaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) pokrenula je, na inicijativu hotelske tvrtke Riviera Adria iz Poreca, postupak protiv poreckog komunalnog poduzeca Usluga, na temelju indicija da je zlouporabio vladajuci položaj na tržištu usluga skupljanja, odvoza i odlaganja komunalnog otpada primjenom razlicitih uvjeta poslovanja za istovrsne poslove poduzetnicima u djelatnosti turizma. Tu je informaciju AZTN objavio jucer i na svojoj Internet stranici.

Za detalje smo upitali Ured za odnose s javnošcu grupacije Valamar, u cijem sklopu posluje Riviera Adria, a naša su pitanja proslijedena Upravi Riviere Adria, na cijem je celu donedavno sjedio ministar turizma Veljko Ostojic, no odgovor u utorak nismo uspjeli dobiti.

Direktor poreckog komunalca Rodoljub Kosic kazao nam je pak da je sporna cijena odvoza komunalnog otpada, odnosno da Riviera Adria smatra da ih po pitanju tih cijena diskriminiraju u odnosu na neke druge turisticke tvrtke.

- Takve tvrdnje nemaju nikakve osnove. Cijene formiramo na osnovu razine usluge koju pružamo. U ljetnim mjesecima za djelatnosti u turizmu otpad odvozimo sedam puta tjedno, pri cemu za objekte izvan središta, koji nemaju toliku potrebu, to cinimo dvaput tjedno. AZTN je od nas tražio dodatna pojašnjenja i naši djelatnici trenutno prikupljaju sve relevantne podatke koje cemo im dostaviti u detaljnom izvješcu, rekao je Kosic.

AZTN je pokrenuo postupak i protiv Hrvatske radiotelevizije zbog indicija da je HRT zlouporabio vladajuci položaj na tržištu pružanja usluga televizijskog emitiranja programa nacionalne pokrivenosti odbijanjem poslovanja s poduzetnikom Digi satelitska televizija.

Uz to, indicije su da je HRT svim operatorima koji prenose televizijske programe krajnjim potrošacima uz placanje naknade (pay tv), bez obzira na platformu koju koriste (kabelski, IPTV ili satelit), nudio nepravedne prodajne cijene pri distribuciji programa HTV 1 i HTV 2. (K. FLEGAR, Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter