Prodano 6.000 ulaznica, papirici u ponudi još samo u cetvrtak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za odlicnu atmosferu na tribinama za prijateljski nogometni susret reprezentacija Hrvatske i Estonije u petak na pulskom gradskom stadionu Aldo Drosina ne treba brinuti. U pretprodaji je do srijede prodano vec šest tisuca ulaznica, što garantira više nego dobru posjetu za utakmicu koja pocinje u 20.30 sati.

Oni koji ulaznicu još nisu kupili, mogu to uraditi još samo danas i u cetvrtak. Naime, prema pravilima svjetske i europske nogometne organizacije, FIFA-e i UEFA-e, ulaznice se ne smiju prodavati na dan odigravanja utakmice. Stoga je i na konferenciji za novinare održanoj u srijedu na Drosini upucen apel da se do numeriranih ulaznica može još samo danas doci na prodajnim mjestima u Puli, Novigradu, Rovinju, Pazinu, Labinu i Rijeci.

Buduci da je rijec o medunarodnoj utakmici reprezentacija te da se ocekuje velik broj gledatelja, predstavnik PU istarske Robert Pavlekovic najavio je koje ce mjere poduzeti plavci da bi sve proteklo bez incidenata.



-Istaknuo bih da ne ocekujemo veci broj gostujucih navijaca, tek manji dio koji je stigao u pratnji reprezentacije Estonije - rekao je Pavlekovic. - Da bi se izbjegle gužve uoci susreta koje ce dodatno povecati radovi na pulskim ulicama, preporucujemo gledateljima da na stadion dodu što ranije i da automobile parkiraju dalje od njega. Za sav ce promet biti zatvorene Ulica Marsovog polja od parkirališta ispred Croatia osiguranja do zaobilaznice, te dio Balotine ulice od raskrižja s Nazorovom do VIP ulaza u vremenu od 17 do 23 sata.

Ulazi na stadion biti ce otvoreni od 18.30 sati uz maksimalnu kontrolu u svrhu cega ce biti rasporedeno 125 zaštitara i redara.

- Redari i zaštitari ce detaljno pregledavati navijace jer nije dozvoljeno unositi alkohol, drogu i pirotehnicka sredstva, kao ni štapove na kojima su zastave ili transparenti. Takoder nije dopušteno ulaziti maskiranog lica, niti unositi transparente s tekstom, ili slikom koji potice na mržnju ili rasnu, nacionalnu i vjersku netrpeljivost - dodao je Pavlekovic.

Na njegovo se izlaganje nadovezao povjerenik za sigurnost Vladimir Raste primijetivši kako je zabranjeno unositi na stadion i transparente vece od 2x1 metar i kako ce zaštitari posebno paziti da ne bude utrcavanja gledatelja na travnjak.



Glasnogovornik Istre 1961 Daniel Sponza rekao je da reprezentacija Hrvatske nece trenirati na pulskom stadionu, tako da ce jedini trening na njemu obaviti reprezentacija Estonije, i to danas u cetvrtak u 19 sati.

Za pracenje ovog susreta dosad je akreditirano 55 novinara i 30 foto reportera, a HTV ce prijenos raditi s cak 16 kamera. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter