Treba promijeniti model za Pinetu i Hidrobazu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na razini Vlade naci ce se zajednicki jezik kada je u pitanju Brijuni rivijera, najveci turisticki projekt u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina, najavljuje istarski župan Ivan Jakovcic, koji je prije nekoliko tjedana, pred kraj isteka natjecaja, javno pozvao investitore da se ne jave na njega kada je saznao da su konzervatori proglasili Pinetu, Hidrobazu i dio Svete Katarine kulturnim dobrom.

Do 16. svibnja, kada je bio zadnji rok za predaju ponuda za investiciju u projekt "Brijuni rivijera" na lokacijama Pineta u Fažani i Hidrobaza na podrucju Pule, nije pristigla niti jedna ponuda.

- Uopce me ne cudi takav ishod cijele price nakon što je zadnjih tjedana bilo jasno kako su konzervatori odradili svoj posao. Samim time bilo je posve jasno da se niti jedan ozbiljan investitor nece javiti na taj natjecaj. Vjerujem da smo svi zajedno shvatili poantu te da ce nam to biti škola. Siguran sam da ce Vladino povjerenstvo naci nacin kako izgladiti stvari te da ce se ubrzo krenuti u novi natjecaj. Razgovarao sam s premijerom Zoranom Milanovicem i cvrsto vjerujem da ce Vlada uciniti sve da se taj problem riješi. Uostalom, i sam premijer mi je rekao da se to mora privesti kraju jer je to jako bitan projekt ne samo za Istru vec i za cijelu Hrvatsku, izjavio je Jakovcic.

Slab interes investitora potaknuo je i reakciju ministra turizma Veljka Ostojica.

- Takav ishod ocito upucuje na potrebu za drugacijim pristupom tijekom daljnje realizacije projekta. Povjerenstvo za provedbu javnog natjecaja u svrhu realizacije Razvojnog programa Brijuni Rivijera Vlade RH ce razmotriti i analizirati ishod natjecaja i najvažnije elemente koji su cinili natjecaj te temeljem analize predložiti model za daljnju realizaciju ovog projekta. Ono što je bitno, to je da projekt Brijuni Rivijera ide dalje te da se zapuštene bivše vojne zone stave u funkciju razvoja, zakljucio je ministar. (Cristian Bruno GALIC)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter