Porec: Pucao po ulici pa si oduzeo život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda su prve informacije govorile da je u nedjelju poslije podne u Eufrazijevoj ulici u Porecu došlo do pokušaja ubojstva i samoubojstva, tijekom ocevida nam je zamjenik županijske državne odvjetnice iz Pule Eddy Putigna kazao da se najvjerojatnije radi tek o samoubojstvu.

Neslužbeno saznajemo da je oko 17 sati poznati porecki umjetnik Milan Cervenjak (58) zvani Madarac pocinio samoubojstvo u ateljeu u kojem je i živio. Od neposrednog ocevica, koji je želio ostati anoniman, doznajemo da je u vrijeme nemilog dogadaja Eufrazijeva bila puna prolaznika, turista, a u trgovini nasuprot Cervenjakovog ateljea bila je vlasnica (41) s dva kupca.



Navodno je Cervenjak najprije zapucao iz svog ateljea prema toj trgovini te izašao van na ulicu, kao i uplašena vlasnica ducana koja je vikala prema njemu: "Što ti je, covjece, što pucaš, zvat cu policiju!", kazao nam je svjedok koji je potom sam nazvao policiju te obavijestio o pucnjavi.

Tada je odjeknuo i drugi hitac, koji je Cervenjak ispalio navodno pokraj te prodavacice, vratio se u svoj atelje kada se zacuo i posljednji, treci pucanj.



Jedan od susjeda zavirio je u atelje i vidio na tlu Cervenjakovo nepomicno tijelo. Isti svjedok ispricao nam je da su sat vremena ranije prodavacica i Cervenjak na ulici normalno razgovarali i šalili se, a on nije primijetio ništa neobicno kada ga je desetak minuta prije samoubojstva susreo na ulici.

Inace, ovaj je slikar mnogim Porecanima poznat kao jedan od prvih koji su na poreckoj rivi tijekom sezone zaradivali slikanjem portreta turista, a svi s kojima smo razgovarali opisali su ga kao samozatajnog, osebujnog umjetnika, nesklonog agresiji.

Takoder doznajemo da se u vrijeme pucnjave u kuci nasuprot Cervenjakovog ateljea u kojoj žive vlasnici trgovine nalazilo i troje male djece. Srecom, nitko drugi osim Cervenjaka u ovom još nerazjašnjenom incidentu nije stradao.


Podijeli: Facebook Twiter