Poginuli Miletic, Madarevic i Nimac, Kocevar kriticno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U stravicnoj prometnoj nesreci, sudaru sedam motocikala, do koje je došlo u subotu oko 19 sati u mjestu Kraj pored Mošcenicke Drage, poginuli su Puljanin Branko Madarevic (52) i Labinjan Klaudio Miletic (30) te Rijecanin Marinko Nimac (50).

Saša Kocevar (27) iz Labina zadobio je po život opasne ozljede, u kriticnom je stanju i smješten je u Jedinici intenzivnog lijecenja KBC-a Rijeka, gdje lijecnici cine sve što je u ljudskoj moci da mu spase život.

Preostala trojica ozlijedenih Labinjana, 25-godišnjak i dvojica 27-godišnjaka, otpuštena su na kucnu njegu. Samo je jedan od njih zadobio težu ozljedu - prijelom rucnog zgloba.

Okolnosti u kojima je došlo do tragedije još nisu bile do kraja razjašnjene. Iz PU primorsko-goranske priopceno nam je da je u "tijeku utvrdivanje svih relevantnih cinjenica i okolnosti dogadaja." Uzrok zasigurno najteže motociklisticke nesrece u Primorsko-goranskoj županiji, a i šire, stoga zasad još ostaje nepoznanicom. O tome tko se kretao u kojem smjeru i tko se prvi sudario zasad se može samo spekulirati.



Sudionik tragedije, koji se na svom Suzukiju vracao sa skupinom motociklista prema Labinu, 28-godišnji Salvadore Bajramovic iz Raše, još je u šoku.

- Miletic i ostali decki krenuli su iz Labina, ja sam se prikljucio u Dubrovi i krenuli smo prema Opatiji. Tamo smo u Hemingwayu popili pice, a onda smo krenuli natrag za Labin. Miletic je na Kawasakiju vozio prvi, a za njim su išli Miralem Hamzic, Saša Kocevar i Dino Paliska. Nisam ih mogao sustici jer su ispred mene bila dva auta koja nisam mogao pretjecati. Vozili smo brzinom od 80 ili 90 na sat. Oni su ušli u taj zavoj i nisam vidio što se dogodilo. Kada sam izašao iz zavoja sve je bilo u plamenu. Prizor je bio stravican. Uspio sam se zaustaviti, izvukao sam Kocevara i njegov motor te gasio plamen aparatima koje su mi dodavali ljudi što su se ondje zatekli, ispricao nam Bajramovic.



Danas smo saznali ime drugog tragicno stradalog. To je Puljanin Branko Madarevic poznat široj istarskoj javnosti kao profesor tjelesne kulture u pulskim srednjim školama, no najpoznatiji je u skijaškim krugovima. Bio je jedan od šestorice demonstratora skijanja u Istri, clan Izvršnog odbora istarskog Zbora ucitelja i trenera sportova na snijegu, a proteklih je desetak godina radio na jahti u Opatiji kao skiper.

Poginulog Rijecanina Marinka Nimca, poznatijeg pod nadimkom Tarik, prisjecaju se mnogi kao basista prvog rockabilly benda u bivšoj Jugoslaviji - Red hot. (Marica KOŠTA, Šarlota BRNCIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter