Puljanka objavila knjigu o sirovoj hrani u Londonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izdavac Ryland Peters & Small, Algoritam, galerija Cvajner i Rentaj Chefa uprilicili su u galeriji Cvajner prezentaciju knjige "Raw Food". Rijec je o djelu Puljanke Dunje Gulin, nastanjene u Zagrebu, objavljenom u Londonu.

Dunja Gulin diplomirala je jezike na zagrebackom Filozofskom fakultetu, a kuhanje joj je velika strast i njime se vec niz godina bavi - i sa znanstvenoga gledišta u smislu nutricionizma i zdrave hrane, i iz hobija - održavajuci u Puli i Zagrebu povremeno tecajeve zdravog kuhanja.

- Mislim da se uz malo mašte mogu pripremiti vrlo zanimljivi sirovi obroci koji su ukusni i vrlo zdravi. Neki od recepata objavljeni u ovoj knjizi nastali su u Istri, vodeci racuna o tome da ovdje nema pojedinih egzoticnih sastojaka koji su potrebni za pripremanje veganskih obroka. Ovdje sam navela primjere za zdrave dorucke, za takozvane snack obroke za klince, ali i za ruckove, vecere te slatkiše, koji su zdravi, a ujedno ukusni, veli Gulin.

- Za prezentaciju sam pripremila i dvije vrste snacka - slani, od namaza od sjemenki, sušenih rajcica na kolutovima sirove tikvice te raznih vrsta klica, dok u slatkim ima banana, zobenih pahuljica, kakaa, objasnila nam je ova ljubiteljica zdrave hrane. (V. BEGIC; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter