Duga Uvala: Zaštitari se skrivali od specijalaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon neuspjelog preuzimanja hotelskog kompleksa u Dugoj Uvali u cetvrtak, Dragan Boljat, jedan od vlasnika tvrtke Fio&D, u petak ujutro tamo je stigao u pratnji odvjetnika Bruna Cohilja i policije koja im je trebala pomoci u tome. No, zatekli su djelatnike sasvim druge zaštitarske tvrtke koji su ponovili rijeci svojih prethodnika: necemo se maknuti odavde dok ne dobijemo nalog za to.

Usprkos privremenoj mjeri Opcinskog suda u Puli kojom se hotelski kompleks u Dugoj Uvali vraca u ruke splitske tvrtke, u cetvrtak su ih u tome i dalje prijecili zaštitari tvrtke Bilic-Eric, uz pomoc kojih je Industrogradnja d.d. prije nešto više od tjedan dana došla u posjed hotelskog kompleksa.

- Odmah nakon što smo dobili sudsko rješenje doneseno u našu korist, što smo i ocekivali, pozvali smo zaštitarsku tvrtku Bilic-Eric da mirno napusti posjed, ali oni su to odbili.

Kad smo u cetvrtak došli u pratnji sudskog ovršitelja i policije, rekli su da ce napustiti hotel, ali da ce svejedno druga tvrtka doci na njihovo mjesto. Sad vidim da se nisu šalili. Jutros smo ovdje zatekli veliki broj djelatnika tvrtke Gama security koju je opet narucila Industrogradnja, a vjerojatno su došli tijekom noci, objasnio nam je Boljat.



Buduci da ni novi zaštitari nisu željeli napustiti hotel i depandansu, iako sudsko rješenje o vracanju posjeda u ruke tvrtke Fio&D vrijedi i za trece osobe, policija je pozvala specijalce. Dio zaštitara odveli su odmah, a dio njih sakrio se u brojnim sobama hotela pa je potraga za njima trajala veci dio dana.

Zbog toga ni nama nije bio dopušten pristup hotelu, iako nam je Boljat želio pokazati zateceno stanje. Naglasio je da su vec prilikom ulaska u hotel uocili da su neke zakljucane prostorije provaljene, da su osobne stvari djelatnika koje su se nalazile u njima i dokumenti ispremiješani, a zaštitari koji su tu boravili od 25. ožujka do petka, rekao je, ocito su se obilno koristili skladištem kuhinje i hotelskim šankom.

Iako je sve dalo naslutiti da je za sada situacija riješena i da ce Fio&D i dalje nastaviti raditi u hotelu Croatia, barem do isteka ugovora u proljece sljedece godine, cini se da nece biti tako. Navodno su se pojedini zaštitari smjestili u susjedni apartmanski kompleks PZR koji je splitska tvrtka takoder nastojala dobiti u posjed, ali za sada još nije uspjela u tome.

S obzirom na to da su mu prilikom odlaska iz hotela zaštitari tvrtke Gama rekli da ce i dalje šetati hotelom Croatia i njegovom okolicom, ali u civilnoj odjeci, Boljat je izrazio bojazan da ce im ovaj put na sve nacine pokušati sabotirati turisticku sezonu.

Djelatnici hotela za to su vrijeme vec deseti dan zaredom strpljivo sjedili u svojim automobilima i na ivicnjacima i cekali trenutak kada ce konacno moci doci do svojih radnih mjesta i osobnih stvari koje su ostale u hotelu. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter