Industrogradnja mora izaci iz hotela Croatia

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Industrogradnja d.d. ponovno bi trebala izaci iz posjeda hotela Croatia i njegove depandanse nakon što je, uz pomoc zaštitarske tvrtke Bilic-Eric, prije više od tjedan dana nasilno ušla u nekretnine u Dugoj Uvali koje su u njenom vlasništvu.

Tu privremenu mjeru donio je Opcinski sud u Puli, ali do njene realizacije tijekom srijede nije došlo. Naime, pristup hotelu Croatia i u srijedu su prijecili zaštitari, iako do njega vodi javni put.



Oni su nam u neslužbenom razgovoru kazali da se nemaju namjeru povuci sa svojih pozicija dok im tako ne narede iz sjedišta njihove tvrtke. Neki su spominjali i da se vjerojatno nece micati sve dok privremena mjera Opcinskog suda ne postane pravomocna.

Jedan od direktora tvrtke Fio&D, koja je nasilno istjerana iz hotela, Andrej ?uric rekao nam je pak da ce pozvati sudskog ovršitelja i policiju ne bi li tijekom cetvrtka ipak uspjeli provesti privremenu mjeru.



Sud, naime, u svom rješenju odreduje da Fio&D sam ili angažiranjem trecih osoba, a uz pomoc sudskog ovršitelja i uz prisustvo djelatnika MUP-a, nakon proteka šest sati od urucenja odluke tuženicima, Industrogradnji i tvrtki Bilic-Eric, "uspostavi prijašnje stanje, ponovno ude u posjed dijela hotelskog kompleksa, ukloni sve prepreke, sva vozila, pokretnine i udalji zaposlenike tuženika koji im onemogucavaju ulazak u posjed".

Valja napomenuti da je sud odbio zahtjev tvrtke Fio&D da im se u posjed vrate i neki pomocni objekti, poput pomocne zgrade za radnike i dva ugostiteljska objekta.

Ono što nikome ne ide na cast je poigravanje sa sudbinama radnika, koji gotovo svakodnevno cekaju rasplet situacije ispred rampe hotela. I u srijedu su uporno cekali hoce li se vratiti na posao.


Podijeli: Facebook Twiter