Pula: U obnovu ide novih 9 fasada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su lani obnovljene tri fasade koje su ušle u program "Dolcevita", i to prema prvom provedenom natjecaju, Grad Pula može se pohvaliti vec i trecim raspisanim natjecajem. U prvom su krugu obnovljene fasade na adresama Kapitolinski trg 1, Maksimijanova 2/Sergijevaca 18 te Sergijevaca 43, a uskoro ce i Forum 11.

Odaziv na natjecaje za "Dolevitu", prema rijecima nadležnog procelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata, pokazuje da je projekt dobro prihvacen i da ima interesa stanara starogradske jezgre. Tijekom prošle godine objavljen je drugi poziv, na koji je pristiglo 28 zahtjeva.

- Nakon zaprimljenih dopisa za nadopunu utvrdeno je da je za gradevine na adresi Kapitolinski trg 7 i 10, De Villeov uspon 6, Maksimijanova 10, Držiceva 2, Stara tržnica 2, Hermana Dalmatina 11, Uspon Sv. Roka 5 i Cvecic Jurja 4 u predvidenom roku dostavljena sva tražena dokumentacija, odnosno udovoljili su propisanim uvjetima javnog poziva. Nakon pripreme strucne dokumentacije za svih devet objekata ishodovani su posebni uvjeti Konzervatorskog odjela te je u tijeku izrada oglednih troškovnika kojima ce biti utvrdena financijska konstrukcija planiranih zahvata, veli procelnik Prhat.

Pocetkom godine raspisan je novi, treci javni poziv koji je bio otvoren do polovice ožujka.

- U tom vremenskom periodu u upravni odjel pristiglo je 18 zahtjeva. Zahtjeve su podnijeli suvlasnici zgrada na adresi Hermana Dalmatina 1, Riva 2 i 4, Kandlerova 4, Maksimijanova 14/1, Sergijevaca 13, 16, 17, 21, 24, 32 i 57, Porta Stovagnana 9, Prolaz kod zdenca 2, Castropola, Kapitolinski trg 5, Danteov trg 4 te Istarska 17/Amfiteatarska 8. U tijeku je obrada svih pristiglih zahtjeva, rezimirao je Prhat. (S. ZRINIC TERLEVIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter