Biciklist bježao i pao, policajac mu prešao preko noge

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jurnjava policajca na motociklu za 27-godišnjim Puljaninom Igorom Ravnicem, koji je bježao na biciklu po ulicama i parku Franje Josipa na Punti u subotu nešto prije 12 sati, okoncana je kod benzinske crpke u Ulici Starih statuta tako što je preko bicikla i Ravnicevih nogu prešao policijski motocikl te je 27-godišnjak završio u bolnici.

Dogadaj je vidjelo više gradana koji su se potom okomili na dvojicu policajaca, vicuci na njih dok su Ravnica, kako tvrde, nakon što je pregažen, policajci tukli na tlu i stavljali mu lisice.

- Pogledajte gdje sad stavljaju oznake, pa to se uopce nije tu dogodilo! Nije ga tu na sredini ceste policajac oborio motorom i pregazio, nego na lijevoj strani, skroz uz Scalettu, ljutito nam je tijekom tek zapocetog ocevida policije kazao jedan od gradana koji je svjedocio ovom dogadaju.

- Zašto tu stavljate oznaku? Nije to bilo tu gospodine, dovikivali su gradani na što im je policajac odvratio neka gledaju svoja posla i neka razgovaraju s novinarkom.

- Igor je ranije imao problema s policijom i ne voli ih, zato im nije stao kada su ga pokušali zaustaviti u jednosmjernoj ulici gdje je vozio zabranjenim smjerom. Vozio se mojim biciklom i nakon što ga je policajac oborio i pregazio motociklom tukli su ga i vezali lisicama na podu. Nije im pokušavao pobjeci jer su mu noge ozljedene. Kada su ga pridigli, nije uopce mogao stajati, noge su mu se vukle po podu i tada je moj otac zvao Hitnu pomoc, kazao nam je drugi ocevidac gledajuci kako policajci potkraj ocevida unose njegov bicikl u službeni kombi.

Opašic: Policajac nije prekoracio svoje ovlasti


Iako policija mora obaviti razgovor s još nekoliko osoba, od Valtera Opašica iz PU istarske doznajemo da je utvrdeno da je oko 11.20 sati policajac motociklom vozio jednosmjernom Flavijevskom ulicom od Arene prema Punti kada su iz suprotnog smjera naišla dva biciklista.

- Policajac je stao i dao znak biciklistima da se zaustave, što je jedan ucinio, dok je drugi pobjegao. Policajac je sjeo potom na motor i s ukljucenim rotacijskim svjetlom krenuo za njim. Biciklist je vozio Valerijinim parkom, ulicom Riva kroz park Franje Josipa I., dok je policajac vozio kolnikom i nije vozio po parkovima. Kada su se obojica našla kod Parka kralja Zvonimira, policajac je pokušao biciklista ponovno zaustaviti, ali je ovaj nastavio s vožnjom po nogostupu Ulice Riva i po ulicama na Punti. U Ulici Starih statuta biciklist je odjednom naglo skrenuo ulijevo, izgubio nadzor pa pao na tlo, a policajac na motociklu nije uspio na vrijeme stati te mu je motociklom prešao preko noge. Dok je silazio s motora biciklistu je zapovjedio da stane jer se ovaj digao s kolnika i krenuo prema stepeništu koje vodi u Flavijevsku ulicu. Policajac ga je upozoravao da stane, a onda ga je sustigao i, da bi onemogucio njegov bijeg, primijenio sredstva prisile. Ubrzo je ondje došao i drugi policajac, a buduci da se mladic požalio na bol u nozi, oni su pozvali Hitnu pomoc i posjeli mladica na zidic. Dolaskom hitne prevezen je u pulsku opcu bolnicu, gdje je utvrdeno da je zadobio lakše tjelesne ozljede. Nad njim je takoder provedena prekršajna obrada te je utvrdeno da je pocinio više prekršaja, zbog cega mu iz Zakona o sigurnosti prometa na cesti slijedi optužni prijedlog, kazao je Opašic i zakljucio da za sada nije utvrdeno da je policajac primjenjujuci sredstva prisile prekoracio svoje ovlasti.


Podijeli: Facebook Twiter