Uklonjeni grafiti s fasada u centru Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završeno je uklanjanje grafita i prebojavanje fasada u pulskoj Ulici Sergijevaca i Kandlerovoj ulici. Radove je obavila tvrtka Final dekor iz Pule.

Radovi su trajali od 15. do 19. ožujka i u tom je periodu uklonjeno cak 70 grafita. Nakon njihova uklanjanja s fasade nanosila se temeljna bijela boja, a potom boja koja odgovara boji fasade. Za skidanje grafita korišten je postupak pjeskarenja pri cemu se koristila voda koja djeluje u kombinaciji sa sitnim pijeskom pod visokim pritiskom. Ukupan trošak iznosi 22.387,50 kuna.

Prilikom pjeskarenja fasada mjesto radova je obišao i gradonacelnik Boris Miletic koji nije krio ljutnju zbog prljanja fasada kojekakvim grafitima.

- U modernom demokratskom društvu svaki pojedinac ima pravo na izražavanje svog mišljenja i stava, no crtanje i šaranje svakojakih parola na gradskim proceljima zaslužuje svaku osudu. Novac, koji smo izdvojili za sanaciju fasada mogao se i efikasnije iskoristiti. Primjerice, mogli smo ga utrošiti za uredenje jednog djecjeg igrališta, parka, manje zelene površine ili pak za pomoc nekome. Ovim putem apeliram na naše sugradane da cuvaju zajednicku imovinu, izjavio je Miletic. (C. B. GALIC, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter