Jelicic: Bassanese sije zastave i balote

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Tvrdnje gradonacelnika Vilija Bassanesea da je preuzimanjem te dužnosti zatekao kaos i prazne ladice, bez spremnih projekata i s rupom u proracunu, laži su koje pobijamo cinjenicama. Jedini njegovi projekti su postavljanje zastava, skulptura u obliku teniskih lopti i zapošljavanje 40-ak osoba u gradskoj upravi. Uz uhodane tekuce primitke naslijedio je više od 30 milijuna kuna namjenskih sredstava orocenih u IKB-u, što znaci da te iste projekte ostvaruje novcem koji mu je ostavio IDS, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik umaškog IDS-a Marinko Blaževic.

Bassaneseove izjave u povodu njegovog uclanjenja u SDP i njegov rad, komentirao je i IDS-ov tajnik Fabio Jelicic. Istaknuo je da se gradnja Doma umirovljenika bezrazložno razvlaci kao trakavica, dovršetak nije planiran ni u 2013. te da opravdanje o nedovoljnim prihodima od prodaje gradske imovine ne drži vodu.

Napomenuo je da se umjesto pravim, temeljnim i razvojnim projektima za Umag, Bassanese bavi sijanjem zastava i balota za koje se po gradu prica da ih ima toliko jer je trebalo kompenzirati dugove iz predizborne kampanje.

IDS-ovci su zakljucili da je pravi razlog za Bassaneseovu promjenu dresa pokušaj ocuvanja položaja i povlastica koje si je dodijelio mimo Gradskog vijeca - isplata prekovremenog rada uz 15 tisuca kuna place te produljenja politickog života nakon što je uvidio da su ga gradani procitali. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter