Pula: Valkane dobra lokacija za gradski bazen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sjednici Gradskog vijeca iduceg cetvrtka naci ce se i izmjene i dopune pulskog GUP-a, po kojima se predlaže dorada planskih rješenja u dijelu namjene sport (R1) na lokaciji Valkane, u cilju realizacije zatvorenog gradskog bazena, te na lokaciji Promontore, radi realizacije nogometnog kampusa (sportski kamp Marsovo polje NK Istre 1961).

Izmjena koju predlaže gradska uprava i koja bi se ubacila u urbanisticki plan uredenja Lungomarea, koji je trenutno u izradi, stigla je nakon izradene analize prostornoplanskih i arhitektonskih mogucnosti izgradnje bazena na Valkanama, a nakon što se odustalo od preskupog bazena na trusnom tlu Pragrandea.

- Narucili smo studiju ne bismo li izvidjeli mogucnosti gradnje gradskog bazena na Valkanama. Po postojecim odredbama prostornoplanske dokumentacije, takav objekt na toj lokaciji nije bio moguc, a ovim planskim rješenjem, dakle, stvaramo tu mogucnost, rekao je gradonacelnik Boris Miletic.

- Buduci da postoji mogucnost i da se na Sv. Katarini izgradi bazen, ova naša odluka ne znaci da ce se u Puli graditi dva bazena, ali ostavlja otvorenom mogucnost gradnje na Valkanama. Zasigurno smo svi nestrpljivi da se u Puli izgradi bazen; nakon dovršetka stadiona najveci sportsko-rekreativni prioritet u gradu je izgradnja bazena i moramo biti spremni kada se ukaže mogucnost za gradnju, a Valkane su se pokazale kao dobra lokacija za takav objekt, dodao je Miletic.

Od ostalih akata valja navesti da se izmjene Prostornog plana odnose na plansko rješenje uredaja za procišcavanje otpadnih voda Grada Pule na Valkanama i pripadajucih dijelova sustava odvodnje. Takoder, izmjena se odnosi i na ogranicenje kapaciteta pojedinacnih gradevina za smještaj koje su bile planirane na tom podrucju. (Goran ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter