Jolie-Pitt dogovaraju s Koncarom gradnju kuce u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dolazak Angeline Jolie na debi svog redateljskog prvijenca "U zemlji krvi i meda" u Zagreb prošao je i više nego zapaženo, a tom je prilikom glumac Rade Šerbedžija i suosnivac brijunskog kazališta Ulysses, njezin dugogodišnji prijatelj, izjavio je da Angelina ozbiljno razmišlja o tome da kupi kucu u blizini Barbarige, u njegovom susjedstvu.

Poznato je da Šerbedžija vec desetak godina ima kucu kraj Stare Barbarige koju je kao ruševinu kupio od opcine Vodnjan. Lani je on Angelinu doveo na Brijune, gdje je odgledala poznatu uspješnicu kazališta Ulysses "Kralj Lear". Dakle, vijest da jedna od najpoznatijih svjetskih glumica namjerava dio godine, ili barem nekoliko tjedana godišnje, provesti u Dragoneri zvuci dosta realno.

- Angelina Jolie je naša dobra obiteljska prijateljica. Lenka i ja družimo se s njom vec dugo, kao i s brojnim drugim umjetnicima. Godinama smo živjeli u Americi, a smatram da je misija svih onih koji rade sa slavnima, s poznatim umjetnicima svih profila, promidžba svoga zavicaja, svoje domovine. Tako je naša "misija" da dovedemo u Istru i u Hrvatsku što više poznatih. Otkad je prije više od deset godina kazalište Ulysses pocelo raditi, stalno smo dovodili poznate osobe, neki su s nama suradivali u projektima, drugi su bili gosti u publici, a medu njima je bila i Angelina. Istina je da sam je nagovorio da kupi kucu u mom susjedstvu, u blizini Barbarige, iako je nije trebalo baš nagovarati. Ona je pametna, svjetska žena, koja zna gdje je lijepo i gdje ce moci imati svoj kutak mira, svoju oazu, kazao je za Glas Istre Rade Šerbedžija.



- Moj dragi prijatelj, gospodin Danko Koncar, radi izniman projekt na podrucju Barbarige i Dragonere, to ce biti projekt svjetskih razmjera. Znam, trebat ce vremena da sve to krene i da se okonca, no Angelina je ozbiljno zainteresirana za to da tamo pronade svoj mir, daleko od ociju javnosti, stresa Hollywooda i objektiva fotoreportera. Angelina je bila oduševljena i Brijunima, iako je kratko tu boravila, kada je lani odgledala "Kralja Leara". Kazala je da je to raj na zemlji, otocje neopisive ljepote, idealno mjesto za odmor i okrjepu duše, da se djeca nesmetano igraju, plivaju, skacu, što drugdje ne bi mogli, istice Šerbedžija.

Što bi njezin dolazak u Barbarigu konkretno znacio za regiju? "Mali" covjek ce na to možda reci "s Angelinom ili brež nje, meni je vajk precižo", no nitko ne može poreci da ce sve to pridonijeti velikoj promociji Istre i Hrvatske. (Vanesa BEGIC)

Izravni razgovor s Koncarom


- Danko Koncar vodio je izravne razgovore s Angelinom Jolie i njezinim nevjencanim suprugom Bradom Pittom o mogucnosti da kupe parcelu na podrucju Dragonere. I s jedne i s druge strane postoji volja da se to realizira. Ponudio im je da izaberu što žele da im izgradi na tom zemljištu, izjavio je za Glas Istre naš sugovornik blizak tvrtki Kermas u Koncarevom vlasništvu.

Komentirao je i da moguci dolazak para Jolie-Pitt može imati efekt maca s dvije oštrice. S jedne strane, to ce stvoriti dodatni publicitet Istri jer oni imaju kuce na odabranim lokacijama u svijetu... No, njihov dolazak mogao bi dovesti i brojne novinare i fotoreportere koji ce remetiti odmor ostalih gostiju u tom buducem turistickom resortu, rekao nam je sugovornik.

Upitan do koje se faze došlo s projektom "Barbariga-Dragonera" rekao je da se još uvijek bave izmjenom projektne dokumentacije te da smanjuju kapacitet smještajnih objekata.

- Ono ranije bilo je nalik masovnom turizmu, a ovo što sada nudimo, bit ce podignuto na viši nivo. Na podrucju Dragonere imat cemo 85 posto zelenih površina gdje ce biti arheološki park i muzej, a gradnja ce biti moguca na preostalih 15 postao i tu bi se mogla naci parcela za Angelinu i Brada, zakljucio je naš sugovornik.

Danko Koncar, podsjetimo, uložio je 51 milijun eura za kupnju tvrtke koja bi na podrucju Dragonere i Barbarige trebala izgraditi turisticki resort vrijedan 500 milijuna eura a koji bi obuhvatio golf teren, marinu, lucicu, hotele, vile, kuce, apartmane i mnoge druge sadržaje. (P. GREGOROVIC)

OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter