Ližnjan: Nasukane brodice i kuce bez krova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udari orkanske bure uzrokovali su štete na brodicama u ližnjanskoj lucici te na krovovima obiteljskih kuca. Subotnje jutro svanulo je u Ližnjanu s nasukanim barkama i neredom u dvorištima nakon što je bura cupala nadstrešnice, krovove, bacala crjepove.

Snijega je palo tri centimetra na podrucju od Bala do Bibici, južno od Barbana i nešto manje na Labinštini.

Na Puljštini je bilo i problema s opskrbom elektricnom energijom u noci s petka na subotu pa su prekide struje osjetili mještani u Galižani, Banjolama, Petehima, Šišanu, Ližnjanu, Sutivancu, Medulinu, Marcani.

Najduži kvar na strujnoj mreži na jugu Istre zadesio je Barban, Frkace, Špadice i Melnicu koji su bez struje zbog izgorjelih dalekovoda bili od dva sata u noci do 16 sati u subotu.



Od 3 sata u noci do 10.45 bez struje je pak bilo podrucje oko Sutivanca, do 15.30 Valbonaša, dok je dio u Ližnjanu prema Marleri oko 15 sati još bio bez struje, Valtura je dobila struju oko 11 sati, Divšici i Juršici oko 9 sati, a Orlici, Klarici, Mandelici i Bršcici oko 13.45.

Kvar na podrucju Šajini, Rebici i Manjadvorci u potpunosti je uklonjen oko 12.20 sati, a Volme su struju dobile u 14 sati.

- Sve ekipe su na terenu od pet ujutro i posipavaju se ceste jer ima vlage pa se prometnice lede. Imali smo dojavu o dva srušena stabla kod premanturskog groblja, kidanju nadstrešnice u Ližnjanu, a cesto su letjeli i kontejneri, o cemu smo obavijestili pulsku Herculaneu, rekao nam je Renato Kalac, procelnik podrucnog ureda DUZS-a.

Od pulskih vatrogasaca saznajemo da su gasili požar od 8.10 do 8.40 sati na dalekovodnom stupu u Monte Kopama, uklanjali stabla koja su pala na kamp-kucicu u medulinskom kampu i kampu Indije te u Ližnjanu.


Podijeli: Facebook Twiter