Opcinom Ližnjan vladaju nered i nesuradnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"U Opcini Ližnjan vladaju nered, nesuradnja i nezdrava klima u kojoj nacelnik Srecko Ševerlica ne razgovara sa svojim zamjenikom Paolom Demarinom, a vijecnici vladajuce stranke, IDS-a, zbog svojih mjesecnih naknada od tisucu do tri tisuce kuna poslušno dižu ruke kada se donose neke važne odluke, pa makar imali drugacije mišljenje o njima. S druge strane, odgovori na pitanja oporbenih vijecnika, gradana i udruga koji žele nešto kvalitetno realizirati cista su politicka demagogija", kazao je vijecnik Mario Radešic, predstavnik Stranke umirovljenika Ližnjan, na konferenciji za novinare.

Kao najocitiji primjer nezainteresiranosti opcinskih vlasti naveo je dugogodišnju borbu žena iz Društva Naša djeca Ližnjan i ostalih koje godinama ukazuju na potrebu gradnje veceg vrtica u Opcini, ali i djecjih parkova, kojih nema u niti jednom selu. Nakon brojnih neispunjenih obecanja nacelnika, žene su se same izborile za znacajna sredstva iz akcije "RTL pomaže djeci" zahvaljujuci cemu su barem djeca u Ližnjanu dobila svoje mjesto za igru.

Ista je situacija i u Munticu u kojem konstantno raste broj mladih obitelji s djecom, koje su pocetkom 2010., a zatim i 2011. poslale molbu nacelniku da se iza zgrade tamošnje osnovne škole na zašticenoj i prostranoj livadi postave djecja igrala. Do danas nisu dobili nikakav odgovor.

Radešic i stranacki mu kolega i vijecnik Marcelo Miletic izrazili su želju da se odluke u Opcini konacno pocnu pravovremeno provoditi, a ne da se provodi samovolja pojedinaca nauštrb ostatka zajednice, jer onda opcinsko vijece nema svoju funkciju. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter