Pulska zracna luka još povezanija s Europom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zracnoj luci Pula za predstojecu sezonu najavljuju povezivanje s novim destinacijama. Popularni letovi vodeceg europskog niskotarifnog prijevoznika Ryanaira ove ce godine s londonskog aerodroma Stansted prema Puli krenuti vec 27. ožujka.

I u ovoj godini nastavlja se s letovima iz Frankfurta i Bruxellesa prema Puli, ali uvodi i jedna nova linija, iz norveške prijestolnice Osla. U pregovorima su s Ryanairom za još jednu ili cak dvije nove destinacije, a jedna od njih je i Pariz iako za sada nitko ne želi nagadati hoce li ona biti dogovorena i kada.

S JAT-om je potvrden novi let Pula - Beograd koji ce ici dva puta tjedno (ponedjeljkom i subotom) u razdoblju od 2. lipnja do 15. rujna, kao i onaj tvrtke Arkefly (TUI) Pula - Amsterdam, jednom tjedno od svibnja do rujna. U tijeku su i novi pregovori s kompanijom Blue Panorama iz Italije za let iz Rima, novosti su iz Zracne luke Pula.

Vecina novih letova u svibnju

Vecina ostalih novih letova bit ce uvedena u svibnju, pa tako i nova izravna linija izmedu Manchestera i Pule, britanskog niskotarifnog avioprijevoznika Jet2.com koji ce povezivati dva grada jednom tjedno, svake subote, pocevši od 19. svibnja pa do 6. listopada.

Takoder u svibnju, njemacki nacionalni avioprijevoznik Lufthansa prvi ce put uvesti vlastitu liniju prema pulskom aerodromu, povezujuci ga jednom tjedno s bavarskom metropolom München. Lufthansa ce prevoziti putnike na relaciji Pula - München svake subote, u razdoblju od 5. svibnja do 13. listopada, dok ce tijekom kolovoza let ici i nedjeljom, dakle dva puta tjedno.

Avioprijevoznik Germanwings nastavit ce s letovima za Berlin i Koeln dva puta tjedno, takoder pocevši od sredine svibnja pa do kraja listopada. Od lipnja ce Norwegian Air Shuttle ponovno prevoziti za Stockholm i Oslo. Bit ce to dva puta tjedno, cetvrtkom i subotom, za Stockholm, u razdoblju od 28. lipnja do 16. kolovoza, a za Oslo ce se iz Pule moci od 30. lipnja do 18. kolovoza, subotom i srijedom.

Zbog velike potražnje putnika tijekom sezone Blue One je uveo dodatni let za Helsinki, koji inace ide od 2. lipnja do 1. rujna subotom, a novi ce ici ponedjeljkom, od 2. srpnja do 6. kolovoza.

- Prema dosadašnjim pokazateljima, preliminarnom planu letenja, kao i trendu uvodenja novih letova i linija, u predstojecoj sezoni ocekujemo povecanje prometa od oko deset posto te, sukladno tomu, ostvarenje prometa od 390 do 400 tisuca putnika, kaže direktor Zracne luke Pula Bruno Rogovic.

Do Londona za 50, a do Osla za 150 eura

Cijena povratne karte u travnju ove godine na relaciji Pula-London (Stansted) Ryanair nudi vec po cijeni od 45 do 50 eura, no za prtljagu (jedan kofer do 15 kilograma) potrebno je platiti dodatnih 30 eura.

Za povratnu kartu Pula - Oslo, takoder Ryanair, primjerice u kolovozu treba izdvojiti oko 150 eura bez kofera. Medutim, treba znati i to da se ta cijena i upola smanji ukoliko se kupuje mjesec ili dva ranije. Za istu destinaciju preko iste kompanije u svibnju povratna karta košta oko 50 do 60 eura, bez kofera koji takoder treba platiti 30 eura.

Valja reci da je uobicajeno da low cost kompanije imaju vecu cijenu šest mjeseci prije leta, nego dva mjeseca prije leta. (Piše Sanda ROJNIC SINKOVIC)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter