Vatra progutala dvije barke, treca oštecena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U požaru koji je u cetvrtak oko 22.16 sati buknuo u komunalnom dijelu lucice Funtana potpuno su izgorjele dvije barke, dok je treca djelomice oštecena. Požar je buknuo u dijelu lucice koji služi za izvlacenje plovila na obalu, a oko 23 sata ugasila ga je porecka Javna vatrogasna postrojba.

Tri manje brodice nalazile su se jedna blizu druge, pa je za pretpostaviti da je vatra buknula na prvoj, koja je potpuno uništena, i zatim se proširila na ostale. Prva potpuno uništena barka zapravo je bio skupocjeni gumenjak s pogonom na turbinu. I drugo je plovilo, koje je znatno manje i bez motora, a vlasnik je jedan Zagrepcanin, u požaru potpuno uništeno. Trece plovilo u nizu, odnosno gliser, u požaru je "samo" nagorio, i na njemu je nastala daleko manja šteta u odnosu na prva dva plovila.

Mještani koje smo zatekli u lucici kazali su nam da vlasnici ostala dva plovila nisu iz Funtane, te da je prema njihovom mišljenju vatra podmetnuta upravo na skupocjenom gumenjaku. I tijekom policijskog ocevida iz gumenjaka se još uvijek izdizao dim, a kroz cijelu lucicu širio se pak smrad rastopljene plastike. Materijalna šteta koju je izazvao požar vrlo je velika. (M. SARDELIN, S. PERŠIC; snimio M. SARDELIN)



Cetnicki simboli povezani s požarom?

Na trecoj barci koja je u požaru nagorjela netko je na više mjesta crnim sprejem ispisao simbol cetiri cirilicna slova "s". Isti grafiti ispisani su i na susjednom jet-skiju i jednom jedru. U OKC-u PU istarske nisu nam mogli ni potvrditi ni opovrgnuti imaju li ti grafiti veze s požarom ili ne. Valter Opašic iz Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu samo je potvrdio da se u Funtanjanskoj lucici dogodio požar.


Podijeli: Facebook Twiter