Kod Žbandaja troje teško ozlijedenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom vikenda na istarskim cestama dogodila se 21 prometna nesreca u kojima su tri osobe teško, a osam ih je lakše ozlijedeno. U 15 nesreca evidentirana je tek materijalna šteta. Najcešce greške vozaca kod prometnih nesreca bile su neprilagodena brzina (9), i alkohol (3).

Tri su osobe teško ozlijedene u prometnoj nesreci koja se u nedjelju oko 15.20 sati dogodila u Žbandaju. Prema podacima iz PU istarske, nesreca se dogodila oko 15.20 sati, i to kada je 35-godišnjak iz Poreca, vozac škode octavie, krecuci se iz smjera Baderne prema Porecu, u blagom zavoju udesno prešao u suprotni kolnicki trak.

Škoda je tada svojim retrovizorom udarila u retrovizor fiata punta koji se kretao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 48-godišnjak iz Ladrovici. Nakon blažeg sudara s fiatom škoda se silovito frontalno sudarila s volkswagenom passatom, koji se kretao iza fiata, a kojim je upravljao 36-godišnjak iz mjesta Fabci.

Passat je nakon naleta škode završio u jarku, a u sudaru su teško ozlijedeni vozaci škode i passata, te 36-godišnja suputnica iz škode. Dvoje od troje djece koji su se vozili u škodi lakše su ozlijedeni.

Zbog izazivanja prometne nesrece vozac škode bit ce kazneno prijavljen. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter