FOTO: Cicariju zabijelio snijeg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cicarija je u subotu osvanula pod snježnim pokrivacem. Prvi ovosezonski snijeg zabijelio je i Ucku, a poceo je padati oko 3 sata.

U Brestu pod Žbevnicom, rekla nam je Ida Brljavac, napadalo ga je 10-ak centimetara, a toliko je snijega ujutro bilo i u Jelovicama na granici sa Slovenijom gdje su ralice zimske službe Istarskih cesta, saznajemo od Slavice Cendak iz Jelovica, vec u jutarnjim satima ocistile i posipale ceste iz pravca Buzeta prema granicnom prijelazu Jelovice - Podgorje.

Snježna granica zadržala se na otprilike 500 metara nadmorske visine tako da su se zabijelili i obronci iznad buzetske željeznicke stanice Buzet. Oborine su prestale u ranim jutarnjim satima, a prema vremenskim prognozama u drugom dijelu dana predvideno je razvedravanje. (Napisala i snimila G. CALIC ŠVERKO)



U subotu poslijepodne iznad Pule i okolice prošao je crni oblak iz kojeg se usula tuca. Padalo je desetak minuta, toliko je trajao i mjestimicni bijeli pokrivac od leda, a potom se razvedrilo kao da niceg nije ni bilo. (snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter