Volim Istru u atmosferi zajedništva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srdacnoj predblagdanskoj atmosferi pred mnogobrojnom publikom iz svih krajeva Istre, u poreckoj sportskoj dvorani Žatika, održan je veliki humanitarni koncert "Volim Istru". Treci u nizu istoimenih koncerata, ovaj je glazbeni spektakl nastavak lani uspješno zapocete suradnje organizatora pulske udruge Hitan slucaj i Caritasa Porecke i pulske biskupije, kojemu je namijenjen sav prihod od prodaje ulaznica.

Njega kulturne specificnosti kroz razne umjetnicke forme uz sudjelovanje najpoznatijih domacih izvodaca koji predstavljaju lokalne kulturne ustanove i njihov kulturni identitet temelji su serije koncerata "Volim Istru". Tako se na pozornici u Žatiki publici predstavilo dvjestotinjak izvodaca - pjevaca, pjesnika, folkloraša i glazbenika iz cijele Istre, ali i onih izvan granica županije koji vole Istru i nose je u srcu.

Da ce se te veceri u Žatiki odvijati nešto posebno, moglo se naslutiti po velikom broju automobila, autobusa i rijeci ljudi koji su u popodnevnim satima poceli pristizati pred dvoranom.



Publiku su u gotovo trosatno glazbeno putovanje uveli clanovi limene glazbe iz Svetog Lovreca, a dvoranom se potom zaorila "Ric domaca", skladba maestra Nella Milottija koju je izveo pulski tenor Zoran Tomaic. Dinamican program satkan od glazbe, plesa i cakavske rijeci nastavio je porecki mješoviti pjevacki zbor "Joakim Rakovac", umaška muška klapa Lungomare, pjesnik Tomislav Milohanic, mali folkloraši iz Savicente, popularni Rakljanac Serdo Valic i grupa Magnolija, pjesnik Daniel Nacinovic, folkloraši iz Svetog Lovreca, zbor Pazinskog kolegija, pjesnik Slavko Krajcar, klapa Poj iz Samobora, zbor pulske gimnazije Gimnasium te porecki pijanist Nikola Kos. Završnica koncerta bila je rezervirana za posebne goste - jednu od najpopularnijih diva hrvatske estrade Terezu Kesoviju te tamburaški orkestar Gazde.

Publiku i izvodace s pozornice je pozdravila predsjednica udruge Hitan slucaj Tatjana Tomaic, a zahvalu za održavanje koncerta uputio je ravnatelj Caritasa i porecki župnik Željko Zec. Cestitkama za mirne i sretne predstojece blagdane pridružio se i biskup porecki i pulski mons. Ivan Milovan. (V. HABEREITER; Snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter