Stariji muškarac preminuo dok je cekao potvrdu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U hodniku pulskog Opcinskog suda u cetvrtak nešto prije 11 sati preminuo je 87-godišnji muškarac. Zamjenica predsjednice suda Nataša Horvat izvijestila nas je da je rijec o stranci koja nije imala zakazanu raspravu, odnosno da je 87-godišnjak na sud došao radi ovjere apostile.

Rijec je o potvrdi koja se izdaje na ispravi koja ce se koristiti izvan RH. U vecini slucajeva tu potvrdu traže umirovljenici koji su korisnici talijanskih mirovina, koji na taj nacin uz ostalo dokazuju bracno stanje ili pak samo potvrduju da su živi.

Nesretnom je muškarcu prvi u pomoc priskocio pravosudni policajac s porte suda. Kako nam je rekla jedna odvjetnica, policajac je reagirao na jak udarac koji se prolomio hodnikom, a koji je izazvao pad nesretnog 87-godišnjaka.

Stariji gospodin ležao je na podu bez svijesti i policajac mu je pokušao pomoci, kao i jedna gospoda koja se u tom trenutku zatekla u hodniku. Iako nakratko, stariji je muškarac došao k sebi, no ubrzo je opet izgubio svijest.

Pravosudni ga je policajac polijevao vodom, a sudske su službenice u meduvremenu pozvale hitnu pomoc koja je na Opcinski sud stigla za oko devet minuta. Još je jednom prije dolaska hitne pomoci 87-godišnjak otvorio oci, no opet na vrlo kratko. Ekipa hitne pomoci ga je pokušala reanimirati, ali nažalost bezuspješno.

Jedna gospoda koja se u tom trenutku našla na sudu bila je pak zgrožena da su se, unatoc smrtnom slucaju, u drugom dijelu hodnika nesmetano odvijale rasprave.

Iako su lijeva i desna strana suda odijeljene poprecnim hodnikom te vratima, a vrata u dijelu suda na kojem je preminuo muškarac bila su zatvorena, necuveno je i nehumano, po njezinim rijecima, da rasprave nisu bile odgodene, a sud potpuno ispražnjen.


Podijeli: Facebook Twiter