Istra u crnom: ubio sina i sebe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo osam dana nakon stravicnog ubojstva u Pinezicima, u Opcini Marcana, istarski je poluotok ponovno zavijen u crno. U Vodnjanu je Mauro Pinzan (33) nožem u krevetu ubio svog petogodišnjeg sina Samuela, a nakon toga pocinio je samoubojstvo. Tragedija se dogodila u Smareglinoj ulici na broju 53 u subotu oko 11 sati. Prema neslužbenim informacijama Mauro je svom petogodišnjem sinu prerezao vrat, nakon cega se objesio.

Suze, šok i nevjerica vladale su kod prvih Maurovih susjeda, ali i kod drugih Vodnjanaca. Za njega su svi imali samo rijeci hvale. Mauro je radio u svojoj bravarskoj tvrtki Pinzan metal art, koja je smještena tik do kuce u kojoj se dogodila tragedija.

Mještani su nam kazali da se Mauro razveo od supruge, odnosno Samuelove majke, te da je teško prihvacao da je njihovo dijete pripalo majci, odnosno njegovoj bivšoj supruzi.

Susjedi i poznanici tvrde da ništa nije upucivalo na to da bi Mauro mogao uciniti nešto ovako strašno. No, jedna od mještanki Vodnjana, Sanja Zilinski, hrabro je stala pred brojne kamere i fotobjektive, i kazala da se ovako nešto moglo sprijeciti jer je Mauro, po njezinim rijecima, dao naslutiti da ce "nešto" uciniti. Njoj nije jasno što je dijete radilo kod oca koji se lijecio na psihijatriji.





Mauro Pinzan dva je puta bio hospitaliziran na pulskoj psihijatriji zbog problema s ovisnošcu, potvrdio nam je dr. Ivica Šain, zamjenik voditelja odjela za psihijatriju u Opcoj bolnici Pula. U srpnju je Pinzan na psihijatriji proveo jedan dan, a u rujnu deset.

Na upit treba je li se moglo nešto unaprijed predvidjeti i sprijeciti oca da vida svoje dijete, psihijatar odgovara da je sud taj koji donosi odluku na prijedlog centra za socijalnu skrb. "Za sve ono što se dogada u tom procesu odgovoran je centar za socijalnu skrb", istice dr. Šain.

Ocevid je uz policiju obavio Županijski državni odvjetnik Eddy Putigna. Putigna se s mjesta ubojstva i samoubojstva udaljio u smjeru suprotnom od onog gdje su bili novinari, pa su mediji ostali uskraceni za jedinu službenu informaciju. Naime, stupanjem na snagu najnovijeg Zakona o kaznenom postupku glavnu rijec vodi državni odvjetnik, a ne policija, pa je jedino on ovlašten davati medijima izjave kad su u pitanju teža kaznena djela. (Srecko PERŠIC, B. ŽIŽOVIC, snimio Saša MILJEVIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter