Povod ubojstva u Pinezicima svada oko bicikla?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Deno (Denis Radolovic, op. a.) je bija duša od covika. Boljega covika ni bilo. Dela je u Uljaniku kako dizalicar. Ucera (u subotu, op. a.) su on i Bico (Alen Bicic, op. a.) bili u podne na kafelu u selu. Bili su najbolji prijatelji. Samo se Deno družija s njin jer smo mi Bicu otkacili. U zadnja dva lita ništo ni bilo u redu s njin. Non stop se je pelja u svojen chevroletu lacettiju bez cilja. Ma zašto kad je ima hrabrosti ubiti njega ni na kraju i sebe ubija", ispricali su nam ogorceni prijatelji Denisa Radolovica (29), kojeg je u subotu oko 13.30 sati u svojoj garaži u Pinezicima s 30-ak uboda nožem u vrat i prsa usmrtio njegov najbolji prijatelj Alen Bicic (27).

Bicic je navodno nakon što je ubio Denisa pokušao i samoubojstvo, a neslužbeno smo saznali da je u svom chevroletu vec imao spreman konop kojim se namjeravao objesiti. Medutim, u tome ga je sprijecio njegov otac, kojem je i rekao da je ubio Denisa. Nakon što se doznali što se dogodilo, vrlo dramaticno bilo je i u obitelji ubijenog Radolovica.

Motiv ubojstva navodno je svada oko bicikla. Državno odvjetništvo i istarska policija o tome nisu izvijestili javnost, no Denisovi prijatelji vele da ga je Alen vec dulje vrijeme tražio da mu zakrpa gumu bicikla. Ocito je, tvrde, da je Alen Bicic ubojstvo planirao vec dulje vrijeme te da je krpanje gume bilo samo izlika da Denisa namami nasamo u svoju garažu. No, što je onda pravi motiv ubojstva, ljubomora ili nešto drugo?

Denis je imao mnoge simpatije, odnosno djevojke, kažu njegovi prijatelji, no nije imao stalnu curu. S druge strane, Alen nije imao djevojku. Denis je bio iz radnicke obitelji, a Alen je radio u obiteljskom biznisu i, kažu, dobro zaradivao. Ništa mu nije falilo, vele Denisovi prijatelji.

No, s Alenom su se svi sprdali, jer je u zadnje dvije godine bio potpuno odsutan. Njegovi prijatelji vele da su imali osjecaj kao da ih uopce ne sluša. Bio je cudan, no nitko nije ni pomislio da bi bio sposoban napraviti tako nešto. Denisovi prijatelji kažu da je netko u Alenovoj obitelji trebao nešto primijetiti i reagirati na vrijeme, no, složili su se, možda je posrijedi bio neki puno kompleksniji problem.

Za razliku od Denisovih prijatelja, mještani Pinezica nisu bili razgovorljivi. Svi su u šoku i još ne vjeruju da je netko od njihovih mogao pociniti tako strašan zlocin. (S. PERŠIC)

OVO JE DIO TEKSTA, A CIJELI MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA.


Podijeli: Facebook Twiter