IDS nema hrabrosti na izbore izaci sam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- IDS nema hrabrosti na izbore izaci sam jer po anketama koje Glas Istre ne objavljuje broj biraca ove stranke je pao za polovicu, kazao je Plinio Cuccurin na konferenciji za novinare komentirajuci izbornu listu Kukuriku koalicije za VIII. izbornu jedincu.

Napomenuo je da nositelj liste nije Istrijan te je porucio biracima da se sami upitaju bi li tim kandidatima, i to ne samo iz IDS-a, dali svoju imovinu na upravljanje.

Ladonja nece podržati prijedlog proracun za 2012. godinu koji ce se u ponedjeljak naci na prvom citanju županijske skupštine, a takoder ni rebalans proracuna za 2011. godinu jer se ono kosi s interesom gradana i razvojnim programima Istre. Receno je to na konferenciji za novinare na kojoj su vijecnici Ladonje iznijeli po njima problematicne stavke koji na eklatantan nacin pokazuju koji su prioriteti IDS-a vodece stranke u Istri.

- Rebalansom su za 500.000 kuna što je oko 25 posto smanjena sredstva za zaštitu okoliša. Iznos za Kaštijun je pak povecan, a povecana su i sredstva za strategiju kulturnog razvitka. S druge strane je novac za izgradnju nove bolnice smanjen za 1,9 milijuna kuna, a povecani su izdaci za komunikaciju i protokol na gotovo dva milijuna kuna što je uobicajeno u izbornoj godini, kazao je županijski vijecnik Alen Rosanda.

Cak 400 tisuca kuna smanjene su kapitalne pomoci za lokalnu upravu, a srezana su sredstva za razvoj gospodarstva posebice za poticanje malog i srednjeg poduzetništva. No, zato ce za financiranje Brijuni Rivijere umjesto planiranih 600 tisuca gradani platiti 1,1 milijun kuna.

- Proracun se radi bez sustavne analize a iako postoji strategija razvoja županije ona se ne provodi. Tragedija se ponavlja vec 20 godina i nema promjena nabolje. Jedno se govori, a drugo radi, a temeljni se projekti odgadaju. Glavni adut na kojima IDS temelji izborna obecanja su decentralizacija koja se s planiranih tri posto povecanja prihoda od poreza ne može provesti te nova bolnica za koju nisu predvidjeli sredstva za otplatu kredita, kazao je vijecnik i nositelj liste Ladonje na parlamentarnim izborima Plinio Cuccurin.


Podijeli: Facebook Twiter