Domace žestice opet zagrijale Hum

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Smotra domacih rakija, proizvedenih na tradicionalan nacin od groždanog dropa, privukla je u nedjelju u najmanji grad na svijetu, jedanaestu godinu za redom, 52 proizvodaca iz Istarske i Primorsko goranske županije, Zagreba pa i Slovenije sa 125 uzoraka rakije.

Na ovoj, cak i u hrvatskim okvirima, jedinstvenoj manifestaciji, održanoj pod sloganom «Domaca rakija je naša medižija», u jesenjim suncem obasjanom Humu okupio se rekordan broj posjetitelja koji su imali priliku degustirati više od sto litara komovice, medenice, rude i biske te ostalih verzija rakija s medom, višnjama, mentom ili orahom.



Humska smotra umnogome je doprinijela popularizaciji domacih rakija. Uz tradiciju, na prvom mjestu poštuje male proizvodace rakija, upravo one kojima je sada više nego ikada potrebna puna podrška, zbog recesije, ali i restriktivnih odredbi Zakona o trošarinama. Feštu od rakij u organizaciji županijskog i buzetskog TZ-a i udruge Hum, pod pokroviteljstvom Grada Buzeta i Mjesnog odbora Roc, Humljani su zacinili zabavnim sadržajima i tradicionalnom gastro ponudom. (G. C. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter