Premijerka na otvaranju nove dionice Ipsilona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istra danas dobiva još 18 kilometara cestovnog Ipsilona u profilu autoceste na dionici od Kanfanara do Rogovica. Na svecanom otvorenju koje je zakazano za 11 sati na cvoru Rogovici ocekuje se i dolazak premijerke Jadranke Kosor te da ce ga ona i otvoriti za promet.

Rijec je o investiciji vrijednoj 72 milijuna eura, a cestarina ce za ovu dionicu biti za osobne automobile sedam kuna po punoj cijeni, odnosno pet kuna uz ENC.

Premijerka je u lipnju ove godine otvorila i 50 kilometara autoceste na dionici od Kanfanara do Umaga što je bila investicija od 228 milijuna eura.

Od 145 kilometara Ipsilona 80 kilometara od Pule do Umaga je u profilu autoceste, što se sada povecava na 98 kilometara. Potom je najavljen zastoj u dupliranju Ipsilona barem što se tice posla za gradevinare.

Za dionicu od Pazina do Lupoglava uz dupliranje tunela Ucka koncesionar Bina-Istra potpisao je ugovor na 25 milijuna kuna za projektiranje s Inženjersko-projektantskim zavodom iz Zagreba (konzorcij koji cine IGH i drugi) za koji David Gabelica, generalni direktor Bina-Istre, veli da su najbolji u zemlji u projektiranju cestogradnje.

Do kraja ove godine se ocekuju podloge za lokacijske, a do ljeta 2012. i gradevinske dozvole. Za taj se dio rade i projekti izmještanja instalacija i elaborati o eksproprijaciji zemljišta.


Podijeli: Facebook Twiter