Prodali mu firmu i zemlju pa ostali bez nekretnina i novca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troje poslovnih partnera iz Poreca - Jadranka Rapaic, ?on Lleši i treci koji je želio ostati anoniman - tvrde da su prevareni za vrtoglav iznos od oko 700 tisuca eura, za što optužuju Slavena Tintora iz Zadra s prebivalištem u Porecu.

Oni su mu, kako nam pricaju, prodali poduzece Golf Tar s vrijednim zemljištem, medutim od Tintora su dobili tek manji dio novca, a zahvaljujuci njihovoj naivnosti, kažu, Tintor se uspio upisati kao vlasnik nekretnina. Troje partnera se tako našlo i bez nekretnina i bez novca.

Veza izmedu Tintora i partnera, kako nam pricaju, pocela je pregovorima o prodaji tvrtke Golf Tar s otprilike 15 tisuca cetvornih metara gradevinskog zemljišta na podrucju izmedu Tara i Tarske vale za ukupni iznos od 1.075.200 eura.



Tintor im se, navode, predstavio kao covjek Danka Koncara, dao vizitkartu Koncarove tvrtke Kermas Limited te rekao da je osoba za investicije u Hrvatskoj. No, odvjetnik Damir Krpan iz odvjetnickog ureda koji zastupa Danka Koncara potvrdio nam je da Slaven Tintor nikada nije bio zaposlen ni u jednom od Kermas poduzeca - ni u Londonu, niti bilo gdje drugdje.

Kupoprodajni ugovor s Tintorom, prica nam dalje troje partnera, sklopljen je 2. prosinca 2009. u Labinu, kada se, izmedu ostalog, Tintor obvezao platiti navedeni iznos u cetiri obroka, a zadnji najkasnije do 30. rujna 2010.

Prvi obrok od 150 tisuca eura isplacen je na dan potpisivanja ugovora, drugi, u jednakom iznosu, trebao je biti placen najkasnije do kraja ožujka, a treci - takoder od 150 tisuca eura - do kraja svibnja. Tintor je platio tek dio, dok cetvrti obrok od 625 tisuca eura nije nikada platio.



Uglavnom, partneri tvrde da su zakinuti za oko 700 tisuca eura. Nakon svibnja 2010. partneri su više puta urgirali kod Tintora radi isplate ostatka duga, na što se, vele oni, Tintor oglušio.

Krajem prosinca podigli su protiv Tintora i tužbu na pazinskom Trgovackom sudu radi poništavanja ugovora o prodaji poduzeca Golf Tar. Sud je nakon održanog rocišta u lipnju 2011. nepravomocno presudio u korist troje partnera i proglasio da je njihov ugovor raskinut.

Nedugo nakon podizanja tužbe na Trgovackom sudu partneri su u sijecnju 2011. Tintora prijavili i policiji i Opcinskom državnom odvjetništvu u Pazinu, i to zbog prijevare.

- Jednostavno mi nije jasno tko to štiti Slavena Tintora. Gotovo sve što smo pokušali napraviti palo nam je u vodu. Dobili smo i nepravomocnu presudu Trgovackog suda gdje stoji da smo u pravu. Naše zabilježbe na poreckom sudu su odbijene, a odmah potom na nekretninama osvane teret od dva milijuna eura.

Tintor nama nije isplatio ni trecinu. Evidentno je da je primio 900 tisuca eura, od kojih je nama platio nešto manje od 400 tisuca te je zadržao više od pola milijuna eura. Do tog je zakljucka došla i policija. No, ocito ga netko štiti. Pa tko je ovdje lud, što se to dogada, pita se Lleši.

On nam se požalio i na rad pazinskog odvjetništva i njihovo odbacivanje kaznene prijave protiv Tintora.

- Kako je moguce da Trgovacki sud na jednom rocištu uvidi što je Tintor ucinio i presudi u našu korist, a Opcinsko državno odvjetništvo u Pazinu jednostavno odbaci prijavu kao neosnovanu? No, ja i dalje vjerujem u pravnu državu i da nitko u konacnici nije nedodirljiv, veli Lleši.


Tintor: Nisam covjek za u novine i ne razgovaram s novinarima

U pokušaju da cujemo i drugu stranu price, odnosno njegov odgovor na teške optužbe troje partnera, dva puta smo telefonom kontaktirali Slavena Tintora. U prvom pokušaju nam je rekao da se nalazi u inozemstvu te da ne zna na koja pitanja bi nam mogao odgovoriti.

- Postoje dva problema. Prvo, u inozemstvu sam, a drugo, ne znam što bih ja vama mogao odgovoriti, na koja pitanja, kazao je Tintor.

Pitali smo ga da pojasni što se tocno dogodilo s kupnjom poduzeca Golf Tar, gdje je došlo do spora s Jadrankom Rapaic i partnerima.

- Ne znam, ne znam. Bilo mi je ugodno razgovarati, zakljucio je Tintor i sklopio slušalicu. I u drugom pokušaju kontaktiranja Tintora ostali smo kratkih rukava.

- Ja stvarno nisam covjek za u novine i s novinarima ne razgovaram. Nemojte zamjeriti, kazao nam je Tintor. (Piše Mateo SARDELIN)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter