Suspendirana cetvorica juniora Vodnjana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Juniori Nogometnog kluba Vodnjan Dino Ujzerovic, Leon Pacek, ?ulijano Haliti i Mišel Kostadinovic suspendirani su te je protiv njih pokrenut disciplinski postupak zbog fizickog napada na glavnog suca Diega Biljuha za vrijeme utakmice na domacem terenu s Banjolama. Odluku o suspenziji cetvorice igraca do kraja postupka donio je disciplinski sudac županijskog Nogometnog saveza Miodrag Mavric.

Tim su povodom konferenciju za novinare održali predsjednik Uprave kluba Ante Volarevic i potpredsjednik Dalibor Britvic, a prisutan je bio i tajnik Riccardo Radolovich.

- Uprava kluba osuduje nemili dogadaj s utakmice Vodnjan - Banjole. Osudujemo svaki takav nacin rješavanja problema na utakmici, udaranje suca, kao i da se bilo tko fizicki obracunava na igralištu i izvan njega. Odgovorno tvrdim da su ovi maloljetni decki koji su napravili incident bili pod utjecajem okruženja u kojem žive. Mi kao klub necemo im odredivati posebne kazne, s njima razgovaramo i poštivat cemo odluku suda. Ozlijedenog suca smo zvali i ispricali mu se u ime kluba, bolje mu je i lijeci se kod kuce, rekao je Volarevic.

Neslužbeno saznajemo da su u zapisniku delegata Nogometnog saveza kao pocinitelji incidenta navedeni samo Leon Pacek i ?ulijano Haliti.

- Sponzora u ovoj godini nemamo, ovisimo samo o dotacijama Grada i ako hitno ne riješimo redovno financiranje, klub nece moci funkcionirati. U rad kluba moraju se ukljuciti gradska uprava i sportski savez jer smo sad prepušteni sami sebi. Ne želimo svadu, nego razgovor s Gradom i dogovor, da se klub održi, ovako dalje ne ide, zakljucio je Volarevic.

Vitasovic: U NK Vodnjanu kriza rukovodstva
- Sa suspenzijom igraca se mogu složiti iako službeno nisam dobio tu informaciju, ovo mi je prvi glas, odgovorio nam je gradonacelnik Klaudio Vitasovic na pitanje da komentira odluku županijskog Nogometnog saveza. Komentirajuci pak Volareviceve izjave da bi se Grad trebao više ukljuciti u rad NK Vodnjana, osvrnuo se na rad galižanskog nogometnog kluba. - Iako Grad tamo nije prisutan, s puno manje sredstava su organiziraniji nego u vodnjanskom klubu u zadnje vrijeme. Smatram da financijska kriza nije uzrok lošem stanju, nego kriza rukovodstva, rekao je Vitasovic. (Petra LUKEŽ)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter