Mirka i Mattea Cetinskog ispitao istražni sudac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Kada sam bio u zenitu popularnosti nisam imao toliku pažnju", komentirao je jutros Mirko Cetinski ulazeci s pulskim odvjetnikom Mijom Culicem u zgradu Županijskog suda u Puli, gdje je po prvi put ispitan pred istražnim sucem Svetislavom Vujicem. Danas je ispitano cetvoro osumnjicenih, a jucer troje.

Mirko Cetinski ispitan je temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva za proširenjem istrage u slucaju Cetinski - Koncar. Naime, tijekom istrage protiv Vinke Cetinski, Borisa i Marina Sorga, Romine i Željana Hrvatina koji se sumnjice za zloporabu položaja i ovlasti kojima su na štetu Kermas ulaganja, odnosno Danka Koncara, stekli protupravnu imovinsku korist od vrtoglavih 73 milijuna kuna te protiv Željka Bilica i Gordana Dobrovica, koji se sumnjice za pomaganje, odvjetništvo je predložilo proširenje istrage na Mirka i Mattea Cetinskog. Osim toga odvjetništvo je svih devetoro prijavljenih Rovinjaca osumnjicilo i za pranje protuzakonito stecenog novca.

Po izlasku iz sudske zgrade u 9.15 sati Mirko Cetinski je izjavio je da ne bi smio ništa govoriti jer je istraga tajna.

- Ne osjecam se krivim ni po jednoj tocki koju su mi procitali i zapravo nisam imao što reci. Sve je trajalo tri minute. Oni su me pitali, ali nisam imao što odgovoriti jer se ne osjecam krivim i jer mi je sve to zapravo nepoznanica, kazao je Mirko Cetinski.

Nakon njega iz sudske je zgrade pokraj novinara gotovo neopaženo izašao Marin Sorgo, koji je suvlasnik agencije za promet nekretninama zajedno s Rominom Hrvatin, i koji je takoder ekspresno ispitan u istražnom centru. U 10.50 sati u sudsku je zgradu u pratnji odvjetnice Marije Budimir stigla i Romina Hrvatin koja je sa ispitivanja izašla u 11.30 sati. Netom prije no što ce ona izaci, plocnikom nasuprot sudske zgrade prošao je njezin suprug Željan Hrvatin mašuci novinarima i kamermanima, a ubrzo potom im je uz osmjeh pokazao srednji prst.

Odvjetnica Budimir koja brani supružnike Hrvatin izjavila je tek da je Romina Hrvatin ispitana i da ceka da istražni sudac donese odluku o zahtjevu za proširenjem istrage.

- Smatramo da istražni zahtjev nije utemeljen jer tvrdimo da nema protupravne imovinske koristi pa tako ni pranja novca, kazala je Budimir.

U 11.55 sati istražnom sucu je stigao i Matteo Cetinski. I on je kao i ostali osumnjicenici vrlo brzo izašao iz zgrade suda, vec u 12.15 sati.

- Morao sam doputovati iz Zagreba da bih kazao da nemamo stanove u New Yorku. Nije bio ni FBI ni James Bond i bilo je dosadno, ali sam ipak zbog toga morao doci iz Zagreba, kratko je novinarima izjavio Matteo Cetinski.

U ponedjeljak su ispitani Vinka Cetinski, Boris Sorgo i Željan Hrvatin. Istražni sudac Vujic tijekom ovoga tjedna mora ispitati još nekoliko svjedoka te ce odluka o zahtjevu odvjetništva za proširenjem istrage uslijediti tek nakon toga. (M. KOŠTA, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter