Kovacevic: Cijena nece biti 17 milijuna, bit ce niža

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u javnosti odjeknula informacija da ce za dogradnju i rekonstrukciju djecjeg vrtica Zvjezdice Predškolska ustanova Djecji vrtici Pula zatražiti od gradskih vijecnika odobrenje za 17 milijuna kuna kredita, u cetvrtak je na prostoru tog vrtica održana konferencija za novinare na kojoj je pobliže predstavljen projekt, cija ce cijena, kako je istaknuto, ipak biti niža od 17 milijuna kuna.

O projektu su govorili gradonacelnik Boris Miletic, procelnik Erik Lukšic i njegova pomocnica Elena Puh Belci te ravnateljica PU Djecji vrtici Pula Mariza Kovacevic.



- Ovo što sada imamo je troškovnik po projektantskim cijenama, to je dokument koji je morao biti napravljen zbog zahtjeva za kredit, no vec sada mogu reci da ce cijena rekonstrukcije vrtica biti sigurno 1,5 milijuna kuna niža, rekla je Kovacevic. Napomenula je da ce o konkretnim cijenama govoriti kada pocne postupak javne nabave te da ce u ovo vrijeme krize i recesije obratiti pažnju na svaku kunu.

Istaknula je, takoder, da je u ugovoru sa Zagrebackom bankom riješeno na koji ce se nacin neiskorištena sredstva, ako cijena bude niža od predvidenih 17 milijuna kuna, vratiti banci. Kovacevic je potom rekla da ce na mjestu starog vrtica niknuti sasvim novi, modernizirani objekt za ukupno 106 djece (dvije jaslicke i tri vrticke skupine).



Radi se o prizemnici koja ce odgovarati svim pedagoškim standardima. Lukšic je istaknuo da ce se veliki dio postojeceg vrtica srušiti, ostat ce tek nekoliko potpornih zidova. Takoder, vrtic ce biti i ekološki podoban te ce se koristiti prirodni materijali.

Miletic je pak podsjetio da je 2009. godine gradanima Pule obecao izgradnju jedne škole i dvaju vrtica.

- Želja nam je da ispunimo obecanje do kraja. Školu i jedan vrtic smo izgradili, ostaje još jedan - ovaj, rekao je medu ostalim Miletic. Istaknuo je da se radi o kvalitetnom projektu, koji ispunjava europske standarde.


Podijeli: Facebook Twiter