Japanci snimaju dokumentarac o Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekipa japanske nezavisne produkcijske kuce TV Man Union danas je snimala kadrove za emisiju "Discovery of the world mystery" (Otkrivanje svjetskih tajni) ni manje ni više nego na premanturskom Poreru. Zatekli smo ih na pauzi u Premanturi gdje su nam rekli da je ovo prvi put da je japanska televizija bila na tom premanturskom otocicu.

- Mnogi ne znaju da mogu rezervirati smještaj u svjetioniku pa je ovo dobra prilika da ga se predstavi. Hrvatska je sve popularnija medu Japancima pa se televizijska ekipa odlucila snimati kadrove od Rovinja do Dubrovnika. U Rovinju su snimali batane, ribare, izvlacenje mreža. Na Ugljanu ce snimati tune, na Hvaru lavandu, na Bracu kamenoklesarsku školu... Nezaobilazni su Split i Dubrovnik, rekla je koordinatorica i prevoditeljica Vanja Zenzerovic.

Režiser emisije Nomura Akihiro iz Tokija koji je s obilaskom navedenih mjesta i odabirom lokacija krenuo 25. rujna nije mogao izdvojiti niti jedno mjesto jer su mu sva, rekao je, posebna.

- Rovinj mi je jako lijep jer sam ga vidio s mora, Dubrovnik i Hvar su me takoder oduševili. Nas je nedavno pogodio jak potres, a Hrvatska je prije 20 godina imala rat tako da možemo skupljati iskustva o tome kako se uspjela oporaviti, izmedu ostalog, i u turistickom smislu, rekao je Akihiro.

Dodao je da mu se jako svida naša hrana, posebice riblja i ona s talijanskim utjecajem. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter