Istarske nogometne legende družile se na Drosini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradski stadion Aldo Drosina bio je u srijedu mjesto svecanog okupljanja bivših prvotimaca Nogometnog kluba Istra, kao i predstavnika institucija zaslužnih za razvoj i promidžbu nogometa u Puli i na cijelom istarskom poluotoku.

Ova svojevrsna promocija koju je organizirao Grad Pula i javna ustanova Pula sport na pulskoj je bombonijeri okupila niz igraca i nogometnih dužnosnika zeleno-žutog kluba, a nisu izostali ni oni koji su pulske nogometaše bodrili s tribina te s njima zajedno slavili pobjede i tugovali nakon poraza.

Svi oni najprije su se okupili na tribinama da bi milenijskom fotografijom obilježili ovaj dogadaj, a zatim su evocirali uspomene.



Cast da probije led pripala je Eliju Premateu, strijelcu izjednacujuceg pogotka protiv zadarskog Tekstilca zahvaljujuci kojem je Istra 1962. osvojila prvo mjesto u kvalifikacijama za Drugu nogometnu ligu.

Mikrofon je od njega preuzeo Dario Ružic, niz godina nezamjenljivi cuvar mreže pulskog kluba, da bi price bivših igraca zakljucio Tomislav Cernjul, kapetan kluba 1999. godine kad je u Belišcu izboren prvoligaški status.

Nekoliko prigodnih rijeci potom su uputili Milenko Vidulin, predsjednik NSŽI-ja, te gradonacelnik Pule Boris Miletic, nakon cega je uslijedio neformalni dio te su se istarske nogometne legende još jednom prisjetile dana kad su žarile i palile travnjacima, evocirale uspomene te se prisjetile svih onih koji više nisu s nama.

Njima pripada i dio zasluga za razvoj najpopularnije sporedne stvari na svijetu u ovim krajevima. Svima onima kojima su slike pomalo izblijedjele, lakše prisjecanje omogucit ce monografija "Nogomet u Puli" autora Antona Percana, ciji je jedan primjerak sa sobom s Drosine odnio svatko tko je došao da bi uvelicao ovo okupljanje.


Podijeli: Facebook Twiter